Λιγότερο θορυβώδεις οι εξατμίσεις των νέων Mercedes – AMG!

Τα πρώτα μοντέλα που θα συμμορφώνονται στους νέους κανονισμούς θα είναι οι A 45S και CLA 45S

  • -
  • -

Λιγότερο θορυβώδη θα γίνουν τα νέα μοντέλα της Mercedes-AMG, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Bastian Bogenschuz, επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της μάρκας επιδόσεων της Mercedes-Benz.

Μιλώντας στο Motoring, ο κ. Bogenschuz γνωστοποίησε πως η Mercedes-AMG δεν έχει άλλη επιλογή από το να συμμορφωθεί με τους αυστηρούς περιορισμούς που τίθενται σε ισχύ στην Ευρώπη.

Το εν λόγω κανονιστικό πλαίσιο θα σηματοδοτήσει την απαγκίστρωση της AMG από την βασική φιλοσοφία της, μιας και ο θόρυβος της εξάτμισης αποτελούσε πόλο έλξης για χιλιάδες αγοραστές.

Ως αντίμετρο, ωστόσο, οι ιθύνοντες της μάρκας αναζητούν τρόπους για να αντισταθμίσουν το… πλήγμα στην οδηγική απόλαυση που θα υποστούν τα επερχόμενα μοντέλα.

Ακόμη, η Mercedes - AMG αναμένεται να αξιοποιήσει τα ηχοσυστήματα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, έτσι ώστε αυτά να μεταφέρουν ανόθευτα στην καμπίνα τους ήχους της εξάτμισης και του κινητήρα.

Δύο από τα πρώτα αυτοκίνητα που υπόκεινται στους νέους αυστηρούς κανονισμούς είναι οι νέες Mercedes-AMG A 45 και Mercedes - AMG CLA 45S, οι οποίες «φορούν» τον δυνατότερο τετρακύλινδρο κινητήρα που έχει κατασκευαστεί.

Τέλος, το νέο κανονιστικό πλαίσιο δεν θα επηρεάσει μόνο την Ευρώπη, αλλά ολόκληρο τον πλανήτη. Ο λόγος έγκειται στο υπέρογκο κόστος που απαιτεί η ανάπτυξη διαφορετικής εξάτμισης για κάθε αγορά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...