"Προάγγελος" του ηλεκτρικού Ford F-150 ρυμουλκεί 10 φορτωμένα διώροφα βαγόνια (vid)

Όσοι παρακολούθησαν τη ρυμούλκηση... 567 τόνων δεν πίστευαν στα μάτια τους

  • -
  • -

Μνημειώδης είναι η δημοτικότητα που γνωρίζει το Ford F-150 στις ΗΠΑ, έχοντας εξελιχθεί στο αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις εντός της χώρας.

Πηγή τροφοδότησης του F-150 ναι μεν αποτελούν οι κινητήρες εσωτερικής καύσης, η επέλαση της ηλεκτροκίνησης, ωστόσο, δεν είναι εφικτό να το αφήσει ανέγγιχτο.

Ως εκ τούτου, όπως ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της «μπλε οβάλ» μάρκας, Jim Farley, δεν αργεί η μέρα που το δημοφιλές pick-up θα αποκτήσει ηλεκτρική «καρδιά».

Η Ford έχει υιοθετήσει μια στάση μυστικισμού αναφορικά με τα χαρακτηριστικά του επερχόμενου ηλεκτρικού F-150. Παρ’ όλα αυτά, η αμερικανική μάρκα παρουσίασε μια πρωτότυπη έκδοσή του, καθιστώντας μας μάρτυρες των «εξωφρενικών» ικανοτήτων ρυμούλκησης που θα το διακρίνουν.

Ειδικότερα, υπό την επιτήρηση της αρχιμηχανικού της Ford, Linda Zhang, το ηλεκτροκίνητο F-150 ρυμούλκησε, όχι ένα, ούτε δύο, αλλά… 10 διώροφα βαγόνια συνολικού βάρους 453 τόνων.

Οι παρευρισκόμενοι, πραγματικά, δεν πίστευαν στα μάτια τους, αν και η έκπληξη τους, λίγα λεπτά αργότερα, έμελλε να... γιγαντωθεί. Αυτό διότι μέσα στα βαγόνια «φορτώθηκαν» και 42 F-150, με το βάρος να εκτοξεύεται στους 567 τόνους!

Ο αριθμός των pick up που ρυμουλκήθηκαν επιλέχθηκε τιμής ένεκεν της συμπλήρωσης 42 χρόνων από την παραγωγή του πρώτου F-150.

Σημειώνεται πως προτού πραγματοποιηθεί το λανσάρισμα του ηλεκτρικού Ford F-150, είναι προγραμματισμένη, για το 2020, η έναρξη της εμπορικής πορείας μιας υβριδικής έκδοσης

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...