Το "αγρίμι" της Jaguar στο Nurburgring: Ρεκόρ στο ρεκόρ (vid)

Ίδιος οδηγός, ίδιο μοντέλο και… νέο ρεκόρ στην «Πράσινη Κόλαση»

  • -
  • -

Τα ρεκόρ, λένε, είναι για να σπάνε. Βέβαια, αν καταρριφθούν από τον κάτοχό τους, τότε το αίσθημα ικανοποίησης είναι… ασύγκριτο.

Σ’ αυτή τη κατηγορία ανήκει και η σκληροπυρηνική έκδοση της Jaguar XE SV, Project 8, η οποία, με χρόνο 7:18: 361, σημείωσε νέο ρεκόρ στην πίστα του Nurburgring, στην κατηγορία των τετράθυρων μοντέλων παραγωγής. Ειδικότερα, κατέρριψε κατά 2,9 δευτερόλεπτα το ρεκόρ που είχε καταγράψει η ίδια (7:21:23) τον Νοέμβριο του 2017.

Η Project 8 μπορεί, μάλιστα, να «κομπάζει» πως είναι το μοναδικό μοντέλο περιορισμένης παραγωγής που ολοκλήρωσε ολόκληρο τον γύρο της «Πράσινης Κόλασης», των 20,8 km, σε μόλις 7:23:124.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ JAGUAR E-PACE P250 AWD AUTO

Μεγάλο μέρος της επιτυχίας οφείλεται στον Vincent Radermecker, ο οποίος δεν επαναπαύτηκε στο προηγούμενο επίτευγμά του. To ρεκόρ αφορά τη διθέσια έκδοση Track Pack της Project 8, με το μοντέλο να «ντύνεται» με τα υψηλής απόδοσης ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R tyres, τα οποίο κρίθηκαν ο ιδανικός σύμμαχος στην προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ.

Σημειώτεον πως το μοντέλο φορά έναν πεντάλιτρο V8 βενζινοκινητήρα των 600 ίππων, με την τελική ν’ ανέρχεται σε 320 km/h και τα 0-100 ν’ αποτελούν υπόθεση 3,7 δευτερολέπτων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...