John Elkann για Marchionne: “Θα του είμαστε αιώνια ευγνώμονες”

Με αφορμή τη σημερινή επέτειο ενός έτους από την απώλεια του Sergio Marchionne, ο Πρόεδρος της FCA εξυμνεί τον Ιταλο-Καναδό μάνατζερ

  • -
  • -

25 Ιουλίου 2018. Η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία πενθεί μετά τη γνωστοποίηση της είδησης πως ο πρώην ισχυρός άνδρας της Fiat Chrysler, Sergio Marchionne, άφησε την τελευταία του πνοή.

Ένα χρόνο ακριβώς μετά, το κενό που άφησε είναι δυσαναπλήρωτο και ουδείς δεν έχει λησμονήσει το έργο του. Πολλώ δε μάλλον ο Πρόεδρος της FCA, John Elkann, ο οποίος τίμησε τη μνήμη του εξυμνώντας την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, καθώς και τη συνεισφορά του στη γιγάντωση του ομίλου.

«Θα του είμαστε αιώνια ευγνώμονες για τον τρόπο που μας έδειξε ότι το μόνο πράγμα που πραγματικά έχει σημασία είναι να μην συμβιβάζεσαι με τη μετριότητα, αλλά να παλεύεις πάντα για να αλλάζεις τα πράγματα προς το καλύτερο, προς όφελος της κοινωνίας και των μελλοντικών γενεών και όχι μόνο για το συμφέρον σου», δήλωσε μεταξύ άλλων ο 43χρονος Ιταλοαμερικανός. 

Ακολουθεί η δήλωσή του αναλυτικά:

 

«Ένα χρόνο μετά την απώλεια του Sergio Marchionne, το παράδειγμα που μας άφησε είναι ζωντανό και δυνατό ανάμεσα μας.

Οι ανθρώπινες αξίες της ειλικρίνειας και της υπευθυνότητας, για τις οποίες ήταν ο καλύτερος πρεσβευτής, συνεχίζουν να ζουν μέσα στις εταιρείες μας. Η φιλοσοφία της υπεροχής στην επίτευξη, αλλά και τον τρόπο επίτευξης των αποτελεσμάτων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι όλων μας.

Στο Sergio άρεσε να περιγράφει την FCA, την CNH Industrial και την Ferrari ως εταιρείες γεμάτες με ανθρώπους με αρετή. Προσωπικότητες που έχουν συναίσθηση του βάρους της ευθύνης για ότι κάνουν και αντιδρούν με αποφασιστικότητα και κουράγιο αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση.

Το γεγονός ότι οι εταιρείες μας βρίσκονται στο σημερινό επίπεδο το χρωστάμε και σε αυτόν.

Θα του είμαστε αιώνια ευγνώμονες για τον τρόπο που μας έδειξε ότι το μόνο πράγμα που πραγματικά έχει σημασία είναι να μην συμβιβάζεσαι με τη μετριότητα, αλλά να παλεύεις πάντα για να αλλάζεις τα πράγματα προς το καλύτερο, προς όφελος της κοινωνίας και των μελλοντικών γενεών και όχι μόνο για το συμφέρον σου.

Σήμερα κάποιοι τον θυμόμαστε σαν έναν φωτισμένο ηγέτη, κάποιοι σαν άνθρωπο και κάποιοι σαν φίλο.

Αναμφίβολα όμως όλοι των θυμόμαστε με βαθιά αγάπη»

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...