Ηλεκτρικό Renault 4 Plein Air… για την παραλία!

Θα καρποφορήσουν οι πιέσεις των φίλων της Renault για μαζική παραγωγή του μοντέλου;

  • -
  • -

Στο περιθώριο του 10ου Renault 4L International Festival, η γαλλική μάρκα προχώρησε στη σύζευξη του παρελθόντος με το παρόν, μέσω του εξηλεκτρισμού ενός εκ των εμβληματικότερων μοντέλων της.

Ο λόγος για το «δροσερό» Renault 4 Plein Air το οποίο, ανέκαθεν, ξεχώριζε για τη «γύμνια» του από πόρτες και οροφή, συνιστώντας ένα δημοφιλή «σύντροφο» για τις καλοκαιρινές αποδράσεις.

Το εκσυγχρονισμένο μοντέλο φέρει μία μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 6.1kWh και ένα ηλεκτρικό μοτέρ των 16 ίππων, όπως και το Renault Twizy quadricycle. Αναφορικά με τα χαρακτηριστικά του, οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι ελάχιστες. Παρ’ όλα αυτά, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αυτονομία 100 χλμ και ισοδύναμη τελική ταχύτητα.

 ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ RENAULT CAPTUR 0.9 TCe

Πέρα από τη «μεταμόσχευση» κινητήρα, το ηλεκτρικό, πλέον, Plein Air, έχει υποβληθεί και σε στιλιστικές τροποποιήσεις. Χαρακτηριστικά παραδείγματα το μικρότερο μεταξόνιο, ο βελτιωμένος μοχλός για το φλας, οι σύγχρονες πινακίδες και κάποιες νέες επενδύσεις στα «πλευρά» του οχήματος. Επιπλέον, έχουν τοποθετηθεί καινούρια καλύμματα καθισμάτων, νέες μοκέτες και ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Σε πρώτο στάδιο, το αμιγώς ηλεκτρικό Plein Air δεν θα περάσει τη γραμμή της παραγωγής, με τη Renault, ωστόσο, να προβάλλει ανοιχτή σε ενδεχόμενες προτάσεις των καταναλωτών.

Σημειώνεται, τέλος, πως το Renault 4L International Festival διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Γαλλία, τιμής ένεκεν του Renault 4 και όλων των εκδόσεών του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...