Kia: Ρεκόρ πωλήσεων εξαμήνου στην Ευρώπη

Οι πωλήσεις της οικογένειας Ceed αναμένεται να εκτοξευθούν με το λανσάρισμα του XCeed crossover

  • -
  • -

Ρεκόρ πωλήσεων εξαμήνου σημείωσε η Kia Motors στην Ευρώπη το 2019, ταξινομώντας το πρώτο μισό του έτους 268.305 μονάδες, αριθμός που συνιστά αύξηση της τάξεως του 1,6% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), το μερίδιο αγοράς της νοτιοκορεατικής μάρκας αυξήθηκε από 3,0% σε 3,2%, γεγονός που οφείλεται, εν πολλοίς, στην ιδιαίτερα επιτυχημένη εμπορική πορεία του Ceed. Η τρίτη γενιά του compact μοντέλου πωλείται ως 5θυρο hatchback και Ceed Sportswagon, ενώ εδώ και λίγους μήνες η γκάμα διευρύνθηκε.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ KIA CEED GT - 1.6 TURBO ME 204 ΙΠΠΟΥΣ

Το νέο πεντάθυρο shooting brake ProCeed, καθώς και οι σπορ εκδόσεις GT του Ceed και του ProCeed, οδήγησαν σε μια ετήσια αύξηση των συνολικών πωλήσεων της οικογένειας Ceed της τάξεως του 40,6%. Οι πωλήσεις της οικογένειας Ceed αναμένεται, μάλιστα, να αυξηθούν περαιτέρω κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019, καθώς το νέο Kia XCeed urban crossover θα είναι διαθέσιμο από τον Οκτώβριο.

Αυξημένη κατά το Α’ εξάμηνο ήταν και η ζήτηση των εξηλεκτρισμένων μοντέλων της Kia, με τις συνολικές πωλήσεις τους να φτάνουν τις 38.173. Πρόκειται για αύξηση 38% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2018 (27.671 μονάδες).

Δημοφιλή ήταν, τέλος, και τα μοντέλα, Picanto και Stonic, ενώ καθοριστική ήταν και η συμβολή των εκδόσεων GT-Line και X-Line.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...