Νέο Nissan Skyline: Με 400 ίππους και χωρίς... γκέμια!

Εφοδιάζεται με το σύστημα αυτόνομης οδήγησης ProPILOT 2.0

  • -
  • -

Αναβαθμισμένο σε κάθε πτυχή του είναι το νέο Nissan Skyline, η έναρξη της εμπορικής πορείας του οποίου στην Ιαπωνία είναι προγραμματισμένη για το Φθινόπωρο του 2019, με τιμή εκκίνησης τα 35.150 ευρώ.

Σφυρηλατημένο με 62 χρόνια εμπειρίας, το εμβληματικό premium σεντάν της μάρκας από τη «Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου», καταφτάνει ενσωματώνοντας την καινοτόμo τεχνολογία ProPILOT 2.0, η οποία καθιστά τη χρήση των χεριών –ενόσω το όχημα κινείται σε μια συγκεκριμένη λωρίδα - αχρείαστη.

Ειδικότερα, συνεπικουρούμενη από το σύστημα πλοήγησης, καθώς και από την τεχνολογία ανίχνευσης 360 μοιρών, η ProPILOT θα ενημερώνει τον οδηγό για τυχόν εμπόδια, παρέχοντάς του οπτική και ηχητική ειδοποίηση σε περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητη η επανάκτηση του ελέγχου από τον ίδιο.

Θα διατίθεται με τρίλιτρο V6 μοτέρ βενζίνης twin turbo VR03DDTT στις εκδόσεις GT, GT Type P, GT Type SP και 400R. Η τελευταία συνιστά το δυνατότερο Skyline που έχει σχεδιαστεί ποτέ, "σταβλίζοντας" κάτω από το καπό 400 ίππους, με τη μέγιστη ροπή να αποτυπώνεται στα 475 Nm. Στις πρόσθετες επιλογές, περιλαμβάνεται και μια έκδοση 300 ίππων του κινητήρα VR30DDTT, εκτός της 400R, ενώ διατίθεται και ο  κινητήρας V835HR-HM34, o οποίος θα αφορά την υβριδική έκδοση.

Διατίθεται σε 10 ειδικά χρώματα, με την απόχρωση Carmine Red (εκδόσεις 400R και SP) να υποβάλλει το όχημα… στις διαθέσεις του φωτός, πλημμυρίζοντάς το με χρωματικές αντιθέσεις.

Σχεδιαστικά κυριαρχεί η μάσκα V-Motion, όπου δεσπόζει το σήμα της Nissan, ενώ διακριτή είναι η παρουσία ενός αισθητήρα ραντάρ που «υπηρετεί» το ProPILOT 2.0. Σε επανασχεδίαση έχει υποβληθεί και το πίσω μέρος, δια της υιοθέτησης των χαρακτηριστικών τετρακυκλικών φωτών του Skyline, με πλήρη φωτισμό LED.

Στο εσωτερικό, οι εκδόσεις hybrid είναι οι πρώτες στην Ιαπωνία που φιλοξενούν μια απεικόνιση head-up πλήρους προβολής και χρωμάτων, ενώ στις αποκλειστικές δυνατότητες του ProPILOT 2.0 περιλαμβάνεται και  μια μεγάλη οθόνη 7 ιντσών Προηγμένης Υποστήριξης του Οδηγού, στον πίνακα οργάνων.

Σε επίπεδο συνδεσιμότητας, ενσωματώνει το σύστημα NissanConnect, το οποίο περιλαμβάνει τις λειτουργίες των Over- The Air (OTA) αυτόματων ενημερώσεων χαρτών και πλοήγησης Door to Door. Μέσω του τελευταίου επιτυγχάνεται απρόσκοπτη καθοδήγηση του οδηγού ακόμα και μετά την έξοδό του από το αυτοκίνητο.

Πρωτοποριακή, τέλος, είναι η λειτουργία “Docomo in Car Connect”, μέσω της οποίας ο ιδιοκτήτης λαμβάνει πληροφορίες για την οδηγική συμπεριφορά όσων κάθονται πίσω από το τιμόνι και χαρακτηρίζονται από αδύναμα αντανακλαστικά (π.χ νέοι οδηγοί και ηλικιωμένοι).

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...