“Λουκέτο” σε εργοστάσιο στη Βραζιλία με μαϊμού Lamborghini και Ferrari

Η σπείρα από τη «Χώρα του Καφέ» πουλούσε τα αντίγραφα έναντι 42.585 ευρώ (180.000 ρεάλ Βραζιλίας)

  • -
  • -

Άδοξο τέλος είχε η παράνομη δράση μιας σπείρας τυχοδιωκτών στη Βραζιλία, η οποία πλούτιζε μέσω της κατασκευής και πώλησης μαϊμού μοντέλων Lamborghini και Ferrari.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό μέσο Motor1, οι αστυνομικές αρχές της Santa Caterino προχώρησαν στο κλείσιμο ενός παράνομου εργοστασίου, το οποίο κατασκεύαζε αντίγραφα (replica) μιας πληθώρας μοντέλων των δύο πολυτελών μαρκών. Η έφοδος της αστυνομίας στον χώρο πραγματοποιήθηκε κατόπιν καταγγελιών των μητρικών εταιρειών από την Ιταλία.

Τόσο η Ferrari όσο και η Lamborghini διατηρούν, εκάστη, ειδικό τμήμα στη “Χώρα του Καφέ”, το οποίο είναι αρμόδιο για την εξιχνίαση παράνομων επιχειρήσεων που αφορούν, έμμεσα, τα brand τους.


Στο εργοστάσιο εντοπίστηκαν οχτώ αυτοκίνητα υπό κατασκευή, στα οποία, εν συνεχεία, θα έμπαινε πωλητήριο. Η τιμή των αντιγράφων που πωλούνταν κυμαινόταν μεταξύ  42.585 και 59.145 ευρώ (180.000 ως 250.000 ρεάλ Βραζιλίας) , ενώ για την κατασκευή τους χρησιμοποιούντο ανταλλακτικά παλαιών οχημάτων, καθώς και άλλα υλικά «φτωχής» ποιότητας.

«Σε ένα εκ των οχημάτων εγκατέστησαν κινητήρα από Opel Omega» ανέφερε ο υπεύθυνος της αστυνομικής επιχείρησης, Angelo Fragelli, σε συνέντευξή του με την βραζιλιάνικη εφημερίδα, Folha de Sao Paulo.

Στα «δίχτυα» της αστυνομίας… έπεσαν δύο άνδρες, πατέρας και γιος, οι οποίοι αφού κατέθεσαν στις αρχές, αφέθηκαν ελεύθεροι. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες δήλωσαν πως τα αυτοκίνητα ήταν νόμιμα πρωτότυπα. Παρ’ όλα αυτά, θα απαγγελθούν εις βάρος τους κατηγορίες για βιομηχανική απάτη.

Σημειώνεται πως στο μικροσκόπιο των αρχών θα βρεθούν και όσοι παρήγγειλαν κάποια από τα αυτοκίνητα που κατασκεύαζε η παράνομη επιχείρηση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...