Τέλος εποχής: Παράγονται τα τελευταία Volkswagen Beetle

Το κενό που αφήνουν τα "κατσαριδάκια" στο εργοστάσιο στην Puebla του Μεξικό θα αναπληρωθεί από ένα –άγνωστο προς το παρόν- compact SUV

  • -
  • -

Τους τίτλους τέλους μιας ένδοξης εποχής ρίχνει η Volkswagen, καθώς μετά από 70 χρόνια εξαιρετικής εμπορικής πορείας τριών γενεών αποφάσισε να αποσύρει το εμβληματικό μοντέλο, Beetle.

Τα τελευταία Beetle περνούν από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στην Puebla του Μεξικού, με τη VW να ετοιμάζει, τιμής ένεκεν, και μια ξεχωριστή «αποχαιρετιστήρια» εκδήλωση.

Το κενό που θα αφήσει στο εν λόγω εργοστάσιο το θρυλικό «κατσαριδάκι», θα αναπληρωθεί από την παραγωγή ενός compact SUV που θα προορίζεται για την Βόρεια Αμερική, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν –προσώρας- πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του.

«Κύκνειο άσμα» της μακροχρόνιας εμπορικής διαδρομής του Beetle θα αποτελέσει το λανσάρισμα στην Αμερική, εντός του τρέχοντος έτους, δύο ειδικών εκδόσεων, των Beetle Final Edition SE και Final Edition SEL, τόσο σε coupe όσο και σε convertible αμάξωμα. Η τιμή εκκίνησής τους θα αντιστοιχεί στα 23.045 δολάρια για την coupe έκδοση και 27.295 για την κάμπριο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Ανατρέχοντας στο παρελθόν του Beetle (1930), αυτό συνιστά τέκνο του Ferdinand Porsche, του δημιουργικού μηχανικού που βρίσκεται πίσω από την ομώνυμη πολυτελή μάρκα. Σημειώνεται πως η παραγωγή του είχε εγκαινιαστεί καθ’ εντολήν του Αδόλφου Χίτλερ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...