Αναβάτης της Ducati έχασε τη ζωή του στο Pikes Peak

Ο Carlin Dunne έχασε τη ζωή του κυνηγώντας το ρεκόρ στη δυσκολότερη ανάβαση

  • -
  • -

Ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο αναβάτες έχασε τη ζωή του, κυνηγώντας για ακόμα μια φορά τον τίτλο στην ανάβαση του Pikes Peak. Ο Carlin Dunne είχε ξεχωρίσει και στο παρελθόν, ενώ φέτος ο 36χρονος είχε ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της πίστας στα δοκιμαστικά με την πρωτότυπη Streetfighter V4 όταν έχασε τον έλεγχο και βγήκε εκτός διαδρομής. Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί στο κενό και να χάσει τη ζωή του. 

Να σημειώσουμε ότι ο έμπειρος αναβάτης έπεσε χωρίς να έχει εξακριβωθεί ακόμα ο λόγος και μόλις 20 μέτρα από τη γραμμή του τερματισμού.

Η Ducati είχε κτίσει μία σημαντική παράδοση επιτυχημένων εμφανίσεων στο Pikes Peak, έχοντας κερδίσει τον αγώνα συνολικά οκτώ φορές από το 2008, με την πιο πρόσφατη μόλις πέρσι. Αρκετές από αυτές τις φορές νικητής ήταν ο Carlin Dunne, ένας από τους πλέον επιτυχημένους αναβάτες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, με καριέρα τόσο στο μηχανοκίνητο αθλητισμό όσο και ως «στάντμαν» σε ταινίες δράσης. Χαρακτηριστικά, στη home page της ιστοσελίδας του (www.carlindunne.com) ο Νταν ανέφερε ότι στο παλμαρέ του έχει “2 νίκες στο διάσημο αγώνα Baja 1000, 3 νίκες στο Pikes Peak, 6 ταινίες δράσης, 3 παγκόσμια ρεκόρ και 28 σπασμένα κόκαλα”.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...