Νέα εποχή στην Ελλάδα: Φόρτιση των ηλεκτρικών στο 80% σε 20 λεπτά!

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των πρατήριων του Ομίλου Motor Oil, σε συνεργασία με την NRG

  • -
  • -

Φόρτιση ενός αυτοκινήτου στο 80% μέσα σε μόνο 20 λεπτά στην Ελλάδα; Μπορεί η συγκεκριμένη ερώτηση να πρόβαλλε, πριν λίγο καιρό, ανυπόστατη, ωστόσο πλέον, η απάντηση σε αυτή είναι καταφατική.

Τα πρατήρια του Ομίλου Motor Oil, σε συνεργασία με την NRG, εγκαινιάζουν μια νέα εποχή για την ηλεκτροκίνηση στη χώρα μας, εγκαθιστώντας 12 ταχυφορτιστές ABB Terra 54 High Voltage, τάσης μέχρι 900 Volt, που καθιστούν εφικτή τη φόρτιση στο 80% σε 20 λεπτά. Η παρεχόμενη, μάλιστα, ενέργεια προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, οι οποίες έχουν μηδενικό αποτύπωμα διοξειδίου άνθρακα.

Οι φορτιστές φιλοξενούνται σε καίρια σημεία του οδικού δικτύου σε πρατήρια αυτοκινητοδρόμων, στην ΕΟ Αθηνών Θεσσαλονίκης και στην Ιονία Οδό, και ειδικότερα στα εξής σημεία:

 

AVIN

 

ΣΕΑ Ευηνοχωρίου και στα 2 ρεύματα

ΣΕΑ Επισκοπικού και στα 2 ρεύματα

 

Shell

 

ΣΕΑ Αταλάντης και στα 2 ρεύματα

ΣΕΑ Σοφάδες και στα 2 ρεύματα

ΣΕΑ Αμβρακίας – Αμφιλοχίας και στα 2 ρεύματα

ΣΕΑ Φιλιππιάδας και στα 2 ρεύματα

 

Αναφορικά με τους ταχυφορτιστές Terra 54 High Voltage της ΑΒΒ, αυτοί αναφέρονται ως οι «γρηγορότεροι» στη Γηραιά Ήπειρο, κατάλληλοι για τον ανεφοδιασμό ηλεκτρικών με ισχύ έως και 50 kW, ενώ διαθέτουν εκδόσεις για όλα τα διεθνώς πιστοποιημένα πρωτόκολλα φόρτισης που είναι διαθέσιμα σήμερα στην αυτοκινητοβιομηχανία, συμπεριλαμβανομένου του προτύπου EMC Class B, που απαιτείται για την ασφαλή λειτουργία σε πρατήρια καυσίμων. Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν δυνατότητα φόρτισης με συνεχή τάση DC (πρωτόκολλα CCS και CHAdeMO) και φόρτιση με εναλλασσόμενη τάση AC (type 2).

 ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΑΙ PLUG-IN ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΤΟ 2019 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μερικά από τα χαρακτηριστικά από τα οποία διακρίνονται είναι ο εύκολος χειρισμός τους μέσω οθόνης αφής (αγγλικό και ελληνικό μενού), γραφική απεικόνιση της κατάστασης και της πορείας φόρτισης, διαχείριση του φορτιστή από τον τελικό πελάτη μέσω χρήσης RFID ή κωδικού PIN, νέους υποδοχείς σύνδεσης για ευκολότερο χειρισμό και πιο σταθερό κράτημα καθώς και πιστοποίηση CE και απομακρυσμένη παρακολούθηση και αποκατάσταση δυσλειτουργιών σε ποσοστό 65%.

Σημειώνεται, τέλος. πως το επανασχεδιασμένο περίβλημά τους αυξάνει τη χρηστικότητά και την αξιοπιστία τους, ενώ ο σχεδιασμός τους επικεντρώνεται στη συνεχή λειτουργία τους, παρέχοντας τη μέγιστη ισχύ τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...