Bentley: Η τριλογία ολοκληρώθηκε, το παρελθόν ξύπνησε

Η Continental GT Convertible Number 1 Edition by Mulliner σβήνει το τελευταίο από τα 100… κεράκια της υπερπολυτελούς μάρκας

  • -
  • -

Μετά τα επετειακά μοντέλα Mulsanne W.O. Edition και Continental GT Number 9 Edition, η Bentley ολοκληρώνει την τριλογία των ειδικών εκδόσεων, για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, μέσω της παρουσίασης της Continental GT Convertible Number 1 Edition by Mulliner.

Τα αυτοκίνητα, τα οποία θα κατασκευαστούν από τον Οίκο Mulliner στο Crewe της Αγγλίας, θα είναι ισάριθμα (100) με τα κεράκια που σβήνει η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία καθώς και χειροποίητα.

Το τελευταίο εορταστικό μοντέλο αποτελεί την αναβίωση –υπό διαφορετικό όνομα και εκσυγχρονισμένη σχεδιαστική φιλοσοφία- του θρυλικού μοντέλου No.1 Bentley Blower (1929) το οποίο είχε συνδέσει το όνομά του με ένα ρεκόρ στην πίστα Brooklands το 1932.



Η έμπνευση της «κάμπριο» Continental GT του οίκου Mulliner γίνεται καταφανής από μια ποικιλία στιλιστικών συμβολικών αναφορών, με επικρατέστερες την γρίλια με τον αριθμό 1 και το έμβλημα στα εμπρός φτερά από χρυσό 18 καρατίων.

Σαφείς ταυτοτικές ομοιότητες με το εμβληματικό μοντέλο No.1 Bentley Blower προσδίδει και το «περιεστρεμμένο αλουμίνιο» (Turned Aluminium) –γνωστό και ως Engine Spin- που φιλοξενείται στην κεντρική κονσόλα και παραπέμπει στο ρολόι Jaeger του μοντέλου No.1 Blower.

Όσον αφορά τα χρώματα που θα «ντύνουν» το μοντέλο με την μακροσκελή ονομασία, αυτά θα είναι τα Dragon Red II ή Beluga, ενώ θα προσφέρονται τα πακέτα Black Line Specification, Carbon Body Kit και Centenary Specification.

Πηγή τροφοδοσίας, τέλος, της Bentley Continental GT Convertible Number 1 Edition by Mulliner, θα αποτελεί μια ενισχυμένη έκδοση του φημισμένου εξάλιτρου twinturbo W12 TSI κινητήρα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...