Ηλεκτρικό ή βενζίνης; Ο Schwarzenegger γνωρίζει… (video)

Ο γνωστός ηθοποιός μεταμφιέζεται σε πωλητή αυτοκινήτων και κάνει τον... συνήγορο του διαβόλου

  • -
  • -

Μόνο λίγοι δεν είναι αυτοί που νιώθουν εγκλωβισμένοι στο δίλημμα «ηλεκτρικό ή βενζινοκίνητο». Βέβαια, υπάρχουν και εκείνοι που τείνουν προς τα ηλεκτροκίνητα, επιθυμώντας να δοκιμάσουν αυτά τα «άγνωστα» για πολλούς μοντέλα.

Αυτή, την τελευταία κατηγορία, έβαλε… στο μάτι και ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός Arnold

Schwarzenegger, λαμβάνοντας το χρίσμα του πρεσβευτή της καμπάνιας “Ηλεκτρικά για Όλους” (Electric For All”) η οποία διενεργείται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Veloz και αποσκοπεί στη διάδοση των ευεργετικών λειτουργιών της ηλεκτροκίνησης.

Σε βίντεο, λοιπόν, που ανήρτησε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό, βλέπουμε τον δημοφιλή χολιγουντιανό ηθοποιό να βρίσκεται σε μυστική αποστολή, μεταμφιεσμένος σε πωλητή αυτοκινήτων.

Στόχος του να τονίσει τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης στους υποψήφιους αγοραστές που θέλουν να δουν από κοντά τα μοντέλα σχετικής τεχνολογίας.

Βέβαια, προκειμένου να υλοποιήσει τον στόχο του, σκαρφίζεται έναν αδόκιμο τρόπο, κάνοντας τον συνήγορο του διαβόλου. Ειδικότερα, αραδιάζει μια σωρεία αβάσιμων επιχειρημάτων για τα πλεονεκτήματα των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Τι και αν πολλοί γνωρίζουν πως τα βενζινοκίνητα υπόκεινται σε βαριά φορολογία και απολλύουν το δικαίωμα πρόσβασης σε «πράσινες» ζώνες; Ο Schwarzenegger έχει αντεπιχείρημα: «Αν καπνίζει ο βενζινοκινητήρας θα εντυπωσιάσεις τους γείτονές σου», «τα ηλεκτρικά είναι τόσο ήσυχα που κανένα μυστικό δεν μένει κρυφό στο αυτοκίνητο», τονίζει.

Για «κακή» του τύχη, ωστόσο, πολλοί από τους ενδιαφερόμενους δεν… πτοούνται και μένουν πιστοί στην αρχική τους πρόθεση να δοκιμάσουν τα ηλεκτροκίνητα.

Τότε, ο ηθοποιός διώχνει το… προσωπείο και επισημαίνει τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών μοντέλων: «Εξοικονομούν χρήματα, χρόνο και σώζουν το περιβάλλον. Και δεδομένου ότι υπάρχουν περισσότερα από 40 ηλεκτρικά μοντέλα διαθέσιμα, ποτέ δεν υπήρχαν περισσότεροι λόγοι να προτιμήσεις την ηλεκτρική ενέργεια».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...