Porsche: Αρνείται να εγκαταλείψει τους βενζινοκινητήρες

Οι εκδόσεις GT διατηρούν ανόθευτο τον σκληροπυρηνικό χαρακτήρα τους

  • -
  • -

Σθεναρή αντίσταση στη μαζική επέλαση της ηλεκτροκίνησης επιδεικνύει η Porsche, η οποία αρνείται πεισματικά να προχωρήσει στον εξηλεκτρισμό των GT εκδόσεών της, όπως είναι τα μοντέλα 911 GT3, GT2 και 718 Cayman GT4.

Η γερμανική premium μάρκα ναι μεν προλειαίνει το έδαφος για το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, την Taycan, καθώς και για την υβριδική 911, διατηρεί δε ανόθευτη την κεντρική της φιλοσοφία με πρωταγωνιστές τα μοτέρ βενζίνης.

Όπως ανακοίνωσε ο υπεύθυνος του τμήματος GT, Andreas Preuninger, «έχουν γίνει σκέψεις προς αυτή (σ.σ. ηλεκτρικά μοντέλα) την κατεύθυνση για τη γκάμα των κανονικών σπορ μοντέλων, αλλά όχι για τα GT. Αν υιοθετούσαμε την απόφαση για εξηλεκτρισμό όλων των αγωνιστικών μοντέλων εν μία νυκτί, τότε θα είχαμε έναν λόγο να διερευνήσουμε το ενδεχόμενο, αλλά, όπως πάντα, κρίνεται απαραίτητη η διατήρηση του δεσμού μεταξύ των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούμε στους αγώνες και όσων φέρουν πινακίδες».

H πολιτική της Porsche επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: Τα υβριδικά, τα αμιγώς ηλεκτρικά και τα σκληροπυρηνικά, τυπικά σπορ αυτοκίνητα που θα χρησιμοποιούν κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες, ωστόσο, των ανθρώπων της μάρκας οι θερμικοί κινητήρες πάντα θα αποτελούν τον φιλοσοφικό πυρήνα της Porsche και ως εκ τούτου δεν διαφαίνεται η πρόθεση να τους εγκαταλείψει.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...