Ford EcoSport: Μοκέτες από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια

Κάθε χρόνο η Ford ανακυκλώνει περισσότερα από 1,2 δισεκατομμύρια μπουκάλια

  • -
  • -

Το οικολογικό της πρόσωπο προτάσσει η Ford, η οποία συμμορφώνεται στις περιβαλλοντικές προτεραιότητες της ΕΕ, μέσω της αξιοποίησης εκατοντάδων ανακυκλωμένα πλαστικών μπουκαλιών για την κατασκευή μοκετών. Αυτές βρίσκονται στα Ford EcoSport.

Ειδικότερα, για τη σύνθεση των εν λόγω μοκετών χρησιμοποιούνται 470 ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως από το παγκόσμιο λανσάρισμα του EcoSport, το 2012, η μπλε οβάλ μάρκα έχει χαρίσει ένα νέο κύκλο ζωής σε περισσότερα από 650 εκ. μπουκάλια των 500-ml, συνολικού βάρους – κατά προσέγγιση- 8.262 μετρικών τόνων. Η στοίχιση των μπουκαλιών το ένα πίσω από το άλλο, αντιστοιχεί στο διπλάσιο του συνολικού μήκους της περιφέρειας του πλανήτη.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ FORD FOCUS ST- LINE 1.5 ECOBOOST 150 PS


Σε επίπεδο εικοσαετίας και δη από την παρθενική αξιοποίηση ανακυκλωμένων πλαστικών στο Mondeo, ο αριθμός των μπουκαλιών που ανακυκλώνει η Ford, κάθε χρόνο, παγκοσμίως ξεπερνά το 1,2 δις. Η οικολογική δράση της Ford τελείται σε μια εποχή που, πανευρωπαϊκά, ανακυκλώνεται μόλις το 30% των πλαστικών αποβλήτων.

Σημειώνεται πως προκειμένου να ολοκληρωθεί η μετατροπή του πλαστικού σε μοκέτα, προηγείται θρυμματισμός των μπουκαλιών και των καπακιών σε μικροσκοπικά κομμάτια, ενώ στη συνέχεια θερμαίνονται στους 260 °C και λιώνουν. Ακολουθεί οι διαμόρφωση ινών οι οποίες περνούν από μία διαδικασία περιδίνησης από την οποία προκύπτει το νήμα που χρησιμοποιείται ως συστατικό των μοκετών.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...