Πλήρως αυτόνομο Volvo XC90 με την “υπογραφή” της Uber!

Πρόκειται για το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με δυνατότητα πλήρους αυτόνομης οδήγησης

  • -
  • -

Στην παρουσίαση του πρώτου αυτοκινήτου παραγωγής που είναι ικανό να κινείται... μόνο του προχωρά η Volvo σε συνεργασία με την πλατφόρμα μετακινήσεων Uber.

Το επιστέγασμα της τριετούς συνεργασίας (σ.σ. από το 2016) μεταξύ των δύο εταίρων αποτελεί ένα Volvo XC90, εξοπλισμένο με χαρακτηριστικά ασφαλείας που επιτρέπουν στην Uber να εγκαταστήσει εύκολα το δικό της σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Ο ενσωματωμένος εξοπλισμός, μάλιστα, δείχνει το δρόμο στην εταιρεία παροχής υπηρεσιών μετακίνησης για τη μελλοντική ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων, ενταγμένων στο δίκτυό της, υπό τη μορφή μιας ξεχωριστής υπηρεσίας μεταφορών για κοινή χρήση.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ VOLVO XC40 T5 AWD AUTO

 Η ιδιαιτερότητα του αυτοκινούμενου οχήματος έγκειται στην αφθονία εφεδρικών συστημάτων για τις λειτουργίες τόσο του τιμονιού όσο και των φρένων, καθώς και στην εφεδρική τροφοδοσία της μπαταρίας. Ειδικότερα, εάν κάποιο από τα κύρια συστήματα πάψει να λειτουργεί, τότε σηματοδοτείται η άμεση ενεργοποίηση των εφεδρικών συστημάτων, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα την ασφαλή στάθμευση του αυτοκινήτου. Σημαντική κρίνεται ακόμη και η ύπαρξη αισθητήρων, οι οποίοι φροντίζουν για τη πραγματοποίηση ελιγμών, εν ευθέτω χρόνω.

Το όχημα παραγωγής με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης αποκαλύφθηκε ως μέρος  της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Volvo και Uber το 2016 για την παροχή δεκάδων χιλιάδων αυτοκινήτων με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης στα επόμενα χρόνια.

Η ελβετική μάρκα, μάλιστα, έχει στα άμεσα σχέδιά της τη χρήση ενός παρόμοιου πρωτότυπου αυτόνομου οχήματος το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για την παρουσίαση των μελλοντικών αυτόνομων αυτοκινήτων της, στις αρχές της δεκαετίας του 2020. Οι τεχνολογίες που αυτά θα ενσωματώνουν θα παρουσιαστούν στην επόμενη γενιά μοντέλων της Volvo που θα βασίζονται στην πλατφόρμα SPA2.

 

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...