Αυτές είναι οι δράσεις της Ford για ένα βιώσιμο μέλλον

Η Ford Motor Company δημοσίευσε την 20η ετήσια Έκθεση Βιωσιμότητας και ανακοινώνει νέους φιλόδοξος στόχους για το μέλλον

  • -
  • -

Αδιάκοπες προσπάθειες για τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου κόσμου πραγματοποιεί εδώ και 20 χρόνια η Ford Motor Company, ούσα η πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα της βιομηχανίας που δημοσιοποίησε την πρώτη Έκθεση Βιωσιμότητας, το 1999.

 Έκτοτε έχει πραγματοποιήσει μεγάλα βήματα, με αποκορύφωμα το 2018, όταν προχώρησε στις παρακάτω δράσεις:

 

  • Διενήργησε επίσημη αξιολόγηση επιδόσεων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ηνωμένων Εθνών που έχει συντάξει ο ΟΗΕ
  • Πέτυχε το στόχο που η ίδια είχε θέσει το 2010 για μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου (GHG) ανά παραγόμενο όχημα μέχρι 30% – οκτώ χρόνια νωρίτερα από τον αρχικό στόχο και
  • Ανακοίνωσε ότι στοχεύει σε μηδενική κατανάλωση νερού στις διαδικασίες παραγωγής, καθώς και τη χρήση φρέσκου νερού μόνο για ανθρώπινη κατανάλωση


 
Η ατζέντα της είναι γεμάτη και για το μέλλον, όπως καταδεικνύει και η 20η ετήσια Έκθεση Βιωσιμότητας που δημοσίευσε η Ford. Στόχος της ο σχεδιασμός «έξυπνων αυτοκινήτων για έξυπνους ανθρώπους» χωρίς, όμως, ν’ αποκλίνει από τις οικολογικές της αξίες. Ως εκ τούτου εστιάζει στους εξής άξονες:

 

  • Την προώθηση της ανθρώπινης προόδου, παρέχοντας σε όλους λύσεις κινητικότητας αλλά και άμεση πρόσβαση σε αυτές
  • Την εξέλιξή της εταιρίας στην πιο ολοκληρωμένη και ποικιλόμορφη επιχείρηση παγκοσμίως
  • Την προμήθεια με υπευθυνότητα όλων των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως σε όλα της τα οχήματα
  • Τη χρήση σε αυτά αποκλειστικά ανακυκλωμένων και ανανεώσιμων πλαστικών  


 Επιπροσθέτως, η Ford θα συνεχίσει να συνεισφέρει στη μείωση των εκπομπών CO2, όπως ορίζει η Συμφωνία του Παρισιού. Η πρώτη έκθεση για την Κλιματική Αλλαγή της Ford, η οποία δημοσιεύτηκε μαζί με την Έκθεση Βιωσιμότητας, περιγράφει το όραμα της εταιρίας για μετάβαση σε μία οικονομία με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα. Ακόμη, θα χρησιμοποιεί 100% ανανεώσιμη ενέργεια στα εργοστάσια παραγωγής της σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2035, ενώ  δεσμεύτηκε να προμηθεύεται μεγάλες ποσότητες ανανεώσιμης ενέργειας, και συγκεκριμένα 500.000 MWh, μέσω του προγράμματος MIGreenPower της DTE Energy από τοπικά αιολικά πάρκα στο Michigan.

Στη βιωσιμότητα, ακόμη, θα βοηθήσει και η επερχόμενη γκάμα 16 ηλεκτροκίνητων μοντέλων για την Ευρώπη, που περιλαμβάνει από μικρά οικογενειακά αυτοκίνητα μέχρι SUV και οχήματα μεταφοράς προσωπικού υπό το νέο λογότυπο “Ford Hybrid”. Παράλληλα, ένα ηλεκτρικό SUV υψηλών επιδόσεων εμπνευσμένο από τη Mustang καθώς και ένα πλήρως ηλεκτρικό Transit van, βρίσκονται ήδη σε φάση εξέλιξης.

Σε επίπεδο εγκαταστάσεων, η Ford θα συμβάλει στη θωράκιση του πλανήτη μέσω και τριών άλλων δράσεων: Μιας εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάνελ στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Εξαρτημάτων & Διανομής της Ford στην Κολωνία, τρεις ανεμογεννήτριες στη μεγαλύτερη εγκατάσταση παραγωγής κινητήρων diesel της εταιρείας, στο Dagenham Diesel Centre της Ford στη Μ. Βρετανία, και του πρώτου Ευρωπαϊκού Κέντρου Πόρων & Δέσμευσης στη Ρουμανία.

Σημειώνεται πως εδώ και 10 χρόνια, η Ford χρησιμοποιεί 100% πράσινη ηλεκτρική ενέργεια σε όλες τις εγκαταστάσεις της στην Κολωνία, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης που παράγεται από τρία υδροηλεκτρικά εργοστάσια σε Νορβηγία και Σουηδία.

Κυρίαρχη θέση στην ατζέντα της Ford έχει το SHE-MOVES, ένα πρόγραμμα παροχών των Ford Motor Company και Ford Fund που υποστηρίζει κοινές δράσεις που ωφελούν γυναίκες και παιδιά στην Ινδία, τη Νότια Αφρική και τη Νιγηρία προωθώντας την πρόσβασή τους στην κινητικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, έχει επιλέξει ήδη τους τρεις πρώτους εταίρους της, οι οποίοι θα είναι οι Zaclon India Pvt. Ltd., Shuttlers και Uhambo Foundation.

Για να διαβάσετε την πλήρη έκθεση, επισκεφθείτε το sustainability.ford.com

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...