Γεγονός το πρώτο δυστύχημα με ηλεκτρικό πατίνι στη Γαλλία

«Πονοκέφαλος» τα πατίνια για τη δημοτική αρχή του Παρισιού – Ακολουθεί τα «βήματα» του Δήμου Αθηναίων

  • -
  • -

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στο Παρίσι, όταν ένας 24χρονος άνδρας που κυκλοφορούσε με ηλεκτρικό πατίνι, έχασε τη ζωή του μετά από σύγκρουση με φορτηγό.

Όπως μεταδίδει το Europe1 radio, το θανατηφόρο τροχαίο προκλήθηκε κατόπιν της άρνησης του άτυχου άνδρα να δώσει προτεραιότητα στο φορτηγό, κατά τη διέλευση κάτω από φωτεινό σηματοδότη. Στο σημείο μετέβησαν διασώστες, οι οποίοι τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, αλλά ο άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του.

Πρόκειται για τον πρώτο καταγεγραμμένο θάνατο αναβάτη ηλεκτρικού πατινιού που έχει σημειωθεί στην «Πόλη του Φωτός», διαπίστωση που επιβεβαιώνεται τόσο από την αστυνομία όσο και τη δημοτική αρχή της πόλης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΑΤΙΝΙΑ

Λίγους μήνες νωρίτερα και δη τον περασμένο Απρίλιο, ένας 80χρονος πεζός έχασε τη ζωή του, όταν παρασύρθηκε από αναβάτη με πατίνι, στα περίχωρα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η παρουσία των ηλεκτρικών πατινιών στο Παρίσι μετράει ένα χρόνο ζωής, ενώ, σήμερα, ο «πληθυσμός» τους φτάνει τις 20.000. Ο εν λόγω αριθμός «ταλαιπωρεί» τις δημοτικές αρχές μιας και δεν υπάρχει κάποιο ρυθμιστικό πλαίσιο για την κυκλοφορία τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: LIME ΚΑΙ HIVE ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΠΑΤΙΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τη λύση επιδίωξε να δώσει, πριν μία εβδομάδα, η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, Annie Hidalgo, μέσω της απαρίθμησης μιας σειράς μέτρων. Σε αυτά συγκαταλέγονται ο περιορισμός της ταχύτητας στα 20 km/h και η απαγόρευση στάθμευσης σε πεζοδρόμια.

Τα ατυχήματα με πρωταγωνιστές οδηγούς ηλεκτρικών πατινιών, γνωρίζουν ραγδαία αύξηση στο Παρίσι, μιας και έχει καταγραφεί πλήθος σοβαρών τραυματισμών έπειτα από συγκρούσεις με αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και πεζούς. Πολλοί εκ των οδηγών των πατινιών, μάλιστα, έχουν εγκαταλειφθεί αβοήθητοι στα σημεία των συμβάντων.

«Οι Γάλλοι κουραστεί, επειδή τους επιβάλουμε κάποιους κανόνες. Τους συμβουλεύουμε να φοράνε κράνος, αλλά ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του», ανέφερε μεταξύ άλλων η υπουργός Μεταφορών, Elisabeth Borne.

Παρίσι… όπως Αθήνα

Υπενθυμίζεται πως κραυγή αγωνίας έχει υψώσει και η δημοτική αρχή της Αθήνας, δια της απαίτησης για τη δημιουργία ενός ρυθμιστικού πλαισίου, το οποίο θα διασφαλίζει την ασφάλεια πεζών και οδηγών κάθε τύπου οχήματος.

Οι ασφυκτικές πιέσεις του Δήμου Αθηναίων είχαν αποδώσει καρπούς, με τις δύο εταιρείες παροχής υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, Lime και Hive, να περιορίζουν τη μέγιστη ταχύτητα των πατινιών στα 20 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...