Mercedes EQE με αυτονομία 600 km

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία σκέφτεται και για μια “παιχνιδιάρικη” πισωκίνητη έκδοση

  • -
  • -

Πρόσφατα λανσαρίστηκε η νέα Mercedes EQC, η οποία αποτελεί την αρχή μιας νέας εποχής για τη γερμανική μάρκα. Η αρχή μιας νέας ηλεκτρικής εποχής. Λέμε αρχή, γιατί η εταιρεία με σήμα το αστέρι ετοιμάζει μια μεγάλη γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσα στα επόμενα χρόνια. Η οικογένεια “EQ” θα μεγαλώσει, αλλά ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τι ακριβώς περιμένουμε.

 

Γνωρίζουμε ότι ένα entry-level μοντέλο, η EQA, θα έχει μικρές διαστάσεις (όσο της A-Class) και το αμάξωμα είναι hatchback. Ακόμα, η EQB, ένα compact SUV θα διατίθεται το 2021, ενώ η ηλεκτρική ναυαρχίδα, που θα είναι η επιτομή της άνεσης και της τεχνολογίας, η EQS είναι στα άμεσα σχέδια της φίρμας.

 

Αυτές τις μέρες όμως γίνεται θέμα σχετικά με ακόμα ένα μοντέλο που ετοιμάζει η Mercedes-Benz, την EQE, η οποία θα είναι πιο μικρή από την E-Class Sedan, αλλά θα προσφέρει τον χώρο μιας S-Class. Επίσης, το κέντρο βάρους θα είναι πιο χαμηλό και θα είναι αποκλειστικά τετρακίνητη, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξει και μια πιο “παιχνιδιάρικη” πισωκίνηνη βερσιόν, η οποία δεν θα λανσαριστεί νωρίτερα από το 2022. Η συνδυαστική απόδοση της EQE θα είναι 408 ίπποι και 765 Nm ροπής, όσο δηλαδή και της EQC, αλλά η αυτονομία θα αγγίζει τα 600 χιλιόμετρα. Με αυτές τις πληροφορίες και εφόσον δεν βγούμε ψεύτες, η Mercedes EQE είναι ο άμεσος ανταγωνιστής του Tesla Model S.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...