Το Volkswagen I.D. R έσπασε και το ρεκόρ του “Ring” (video)

Το ηλεκτρικό μοντέλο σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην κατηγορία του

  • -
  • -

Λίγα είναι τα ρεκόρ που έχουν πραγματικά σημασία και ένα από αυτά είναι και το ρεκόρ στο Nurburgring. Πόσο δηλαδή χρόνο χρειάζεται ένα αυτοκίνητο για να γυρίσει την σχεδόν 21 km πίστα, η οποία βρίσκεται μέσα στο “πράσινο”. Για να είναι όμως δίκαιη η καταγραφή των ρεκόρ, υπάρχουν κάποιες κατηγορίες αυτοκινήτων. Στην κατηγορία των ηλεκτρικών λοιπόν η Volkswagen έφτασε στην κορυφή με το I.D. R. Σύμφωνα με το βρετανικό Autocar, το ηλεκτρικό μοντέλο σταμάτησε τον χρόνο σε 6 λεπτά και 05 δευτερόλεπτα, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ κατά 40 δευτερόλεπτα, που είχε κάνει το Nio EP9 το 2017.

 

Ο Romain Dumas, οδηγός αγώνων για την ομάδα της Porsche, βρισκόταν πίσω από το τιμόνι του Volkswagen I.D. R. Όπως φαίνεται, ο Dumas έχει βάλει σκοπό να μην αφήσει καμία σημαντική πίστα να μην φέρει το όνομα της μάρκας. Έτσι, μετά το περσινό ρεκόρ στο Pikes Peak, το ηλεκτροκίνητο έφερε τις κατάλληλες τροποποιήσεις για να σπάσει το ρεκόρ στην “Πράσινη Κόλαση”. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέση ταχύτητά του ήταν 206,96 km/h.

Τέλος, αν και ο παραπάνω χρόνος είναι ταχύτατος, τον καλύτερο χρόνο που έχει σημειωθεί μέσα στο Nurburgring είναι της Porsche 919 Evo με 5 λεπτά 19 δευτερόλεπτα και 55 κλάσματα του δευτερολέπτου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...