Ένα i30 N το υπ’ αριθμόν 3.000.000 όχημα του εργοστασίου της Hyundai στην Τσεχία

Η HMMC είναι μία από τις πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής της Ευρώπης

  • -
  • -

Την παραγωγή 3 εκ. αυτοκινήτων γιορτάζει το εργοστάσιο της Hyundai Motor Manufacturing (HMMC) στο Nosovice της Τσεχίας. Αυτοκίνητο-ορόσημο ήταν ένα δημοφιλές μοντέλο υψηλών επιδόσεων i30 Ν που προορίζεται για πελάτη της εταιρείας στη Γερμανία.

Για τον εορτασμό του συγκεκριμένου, ιστορικού για τη μάρκα γεγονότος, στις 30 Μαΐου διοργανώθηκε ειδική τελετή με επίτιμους προσκεκλημένους τον κυβερνήτη της περιοχής, δημάρχους των γύρω πόλεων και δήμων, αντιπροσώπους, προμηθευτές και ΜΜΕ.

Πέρα από το i30 N, στις εγκαταστάσεις HMMC παράγεται ολόκληρη η οικογένεια i30, καθώς και το νέο Tucson με το νέο πρωτοποριακό 48 Volt υβριδικό κινητήρα..

Η Hyundai Motor Manufacturing Τσεχίας (HMMC) ιδρύθηκε το 2008, απασχολεί 3.300 άτομα, ενώ αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής της Ευρώπης, με 500 ρομπότ υψηλής τεχνολογίας που σε συνεργασία με τους υπαλλήλους παράγουν 1.500 αυτοκίνητα Hyundai κάθε μέρα. Οι προηγμένες τεχνολογίες και τα συστήματα διαχείρισης αποβλήτων εξασφαλίζουν εξαιρετικά υψηλά επίπεδα ποιότητας, διατηρώντας ταυτόχρονα ελάχιστο αντίκτυπο στο περιβάλλον.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ HYUNDAI i30 N PERFORMANCE

Η έναρξη παραγωγής στην HMMC πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 2008 με την λειτουργία μιας γραμμής παραγωγής καθώς η δεύτερη γραμμή ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2009 και η τρίτη το Σεπτέμβριο του 2011, όπου επετεύχθη τότε η προγραμματισμένη παραγωγική δυναμική των 300.000 αυτοκινήτων ετησίως.

Από το 2011, περισσότερα από 1.508.000 C-segment SUVs έχουν παραχθεί στην HMMC. Το 2018, η παραγωγή ξεπέρασε τα 340.000 αυτοκίνητα τα οποία πουλήθηκαν σε 69 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Δεδομένου, τέλος, ότι η HMMC είναι η μόνη μονάδα παραγωγής της Hyundai στην Ευρώπη, η πλειοψηφία της παραγωγής της διατίθεται στις ευρωπαϊκές χώρες αλλά εξίσου σημαντικές ποσότητες πουλήθηκαν σε χώρες όπως το Μεξικό, η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία και η Αυστραλία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...