Με 20 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα η γκάμα της Audi

Ο στόχος της γερμανικής μάρκας για το 2025

  • -
  • -

Το πέρασμα της Audi στην ηλεκτρική εποχή θα πραγματοποιηθεί μέσα στην επόμενη εξαετία. Όπως ανακοινώθηκε κατά την ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας, το στρατηγικό πλάνο προβλέπει ότι έως το 2025 η γκάμα της Audi θα περιλαμβάνει περισσότερα από 30 ηλεκτρικά μοντέλα, 20 εκ των οποίων θα είναι μηδενικών ρύπων. Τα υπόλοιπα θα είναι plug-in υβριδικά.

Τα βασικά ηλεκτρικά μοντέλα της Audi θα είναι τρία compact και θα βασίζονται στην πλατφόρμα MEB του Ομίλου Volkswagen. Τα μεγαλύτερου μεγέθους και υψηλότερης τιμής ηλεκτρικά Audi θα εξελιχθούν από κοινού με την Porsche, στην αρχιτεκτονική PPE.

Η αρχή έγινε φέτος με το e-tron, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της μάρκας. Έχει μήκος 4,9 m, πλάτος 1,93 m και παρέχει στους επιβαίνοντες άνεση και πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού, με τεχνολογία αιχμής. Για την κίνηση, που περνάει και στους τέσσερις τροχούς, μέσω 7 διαφορετικών προγραμμάτων οδήγησης, φροντίζουν δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Το Audi e-tron επιταχύνει από 0-100 km/h σε 5,5 sec με τη μέγιστη ταχύτητα να περιορίζεται στα 200 km/h και την αυτονομία να αγγίζει τα 400 km.

Το 2020 θα ακολουθήσει το Q4 e-tron (μάθετε περισσότερα ΕΔΩ), ενώ το 2025, όταν θα είναι διαθέσιμη η πλήρης ηλεκτρική γκάμα της Audi, εκτιμάται ότι τα «πράσινα» μοντέλα της θα αντιπροσωπεύουν το 40% των παγκοσμίων πωλήσεών της.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...