Πώς θα γίνει την Κυριακή η δωρεάν διέλευση από τα διόδια

Προσοχή: Οι μπάρες θα λειτουργούν κανονικά

  • -
  • -

Με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και για διευκόλυνση των ψηφοφόρων,, τις Κυριακές 26 Μαΐου και 2 Ιουνίου οι διελεύσεις από του σταθμούς διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας θα είναι δωρεάν.

Υπενθυμίζεται ότι η δωρεάν διέλευση ισχύει μόνο για τις κατηγορίες οχημάτων 1 και 2 (μοτοσικλέτες και επιβατικά ΙΧ) και όχι για φορτηγά – λεωφορεία.

Η ένωση των αυτοκινητοδρόμων της χώρας Hellastron, εξέδωσε ανακοίνωση με οδηγίες για το πώς λειτουργήσουν οι σταθμοί διοδίων τις δύο Κυριακές των εκλογών:

Η διέλευση από τις λωρίδες με εισπράκτορα θα γίνεται κανονικά, καθώς οι μπάρες στα διόδια θα είναι σε λειτουργία. Για τον λόγο αυτό, οι οδηγοί θα πρέπει να προσεγγίζουν τους σταθμούς διοδίων με τις συνήθεις χαμηλές ταχύτητες, ώστε να μπορούν να σταματήσουν, μέχρι ο εισπράκτορας να εκτελέσει την συναλλαγή με μηδενική χρέωση.

Οι κάτοχοι πομποδεκτών που θα διέρχονται από τις ηλεκτρονικές λωρίδες, όπου αυτές είναι ανοικτές, θα πρέπει επίσης να μειώνουν σημαντικά την ταχύτητά τους προκειμένου να λειτουργεί ομαλά το αυτόματο άνοιγμα της μπάρας. Η διέλευση θα γίνεται χωρίς χρέωση.

Στα τμήματα όπου οι ηλεκτρονικές λωρίδες θα είναι κλειστές, η ελεύθερη διέλευση θα γίνεται μέσω των λωρίδων με εισπράκτορα.

Οι οδηγοί θα ενημερώνονται, επίσης, μέσω των φωτεινών Πινακίδων Μεταβλητών Μηνυμάτων (VMS), όπου αυτές είναι διαθέσιμες, ότι πρέπει να σταματούν στους σταθμούς διοδίων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...