Επίσημο: Χωρίς διόδια την Κυριακή στις εθνικές οδούς

Με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών για τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων

  • -
  • -

Δωρεάν θα είναι η διέλευση από τους σταθμούς διοδίων όλης της χώρας την προσεχή Κυριακή 26 Μαΐου, με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη. Το μέτρο που ελήφθη για τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων στις Αυτοδιοικητικές και τις Ευρωεκλογές, αφορά όλους τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, όπως επίσης την Αττική Οδό και τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου.

Ποιες ώρες ισχύει η ελεύθερη διέλευση:

Οι ελεύθερες διελεύσεις από όλους τους σταθμούς διοδίων της χώρας θα ισχύσουν   την Κυριακή 26 Μαΐου 00:00 ως τις 24:00, όπως επίσης και την επόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου 00:00 ως τις 24:00 μ.μ.

Τι ισχύει για τους δικαστικούς αντιπροσώπους:

Όσον αφορά τους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα μεταβούν για την εκτέλεση των καθηκόντων τους,  θα είναι ελεύθερη η διέλευσή τους από τους σταθμούς διοδίων από την Παρασκευή  24 Μαΐου στις 6:00 π.μ. έως και την Δευτέρα 27 Μαΐου στις 24:00 μ.μ., καθώς και από την Παρασκευή  31 Μαΐου στις 6:00 π.μ. έως και την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 στις 24:00 μ.μ. Σημειώνεται, ότι η διέλευση χωρίς την επιβολή διοδίων θα γίνεται με την επίδειξη του εγγράφου τοποθέτησης του Δικαστικού Αντιπροσώπου και του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας τους.

Αναλυτικά οι αυτοκινητόδρομοι:

Ειδικότερα, χωρίς διόδια θα πραγματοποιηθούν  οι  διελεύσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων (κατηγορίες 1 και 2) στους εξής οδικούς άξονες: 
Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Παράκαμψη Πάτρας (Ολυμπία Οδός)
Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου
Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη (Μορέας)
Αυτοκινητόδρομος Ιόνια οδός και τμήμα ΠΑΘΕ Μεταμόρφωση - Σκάρφεια 
Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος και τμήμα ΠΑΘΕ Σκάρφεια – Ράχες
Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου  ( Ράχες– Κλειδί)
Εγνατία Οδός 
Αττική Οδός 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...