Κατέρριψε το ρεκόρ ταχύτητας στην άμμο ο Zef Eisenberg

Τα κατορθώματα του Βρετανού «πλημμυρίζουν» το βιβλίο των ρεκόρ Guinness

  • -
  • -

Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε. Η συγκεκριμένη φράση ναι μεν αποτελεί «κλισέ», ταιριάζει δε… γάντι στον ατρόμητο Zef Eisenberg.

Ο λόγος έγκειται στο γεγονός πως, απολαμβάνοντας την υποστήριξη της ομάδας του, MADMAX Race Team, κατάφερε να καταρρίψει το ρεκόρ ταχύτητας στην άμμο, πίσω από το τιμόνι μιας ειδικά τροποποιημένης Porsche 911 Turbo S (2015) 1200 ίππων.

Ο 45χρονος Βρετανός «όργωσε» την παραλία Pendine Sands, στη Νότια Ουαλία, με το κοντέρ του αυτοκινήτου να… σταματάει στα 338,4 km/h. Τα ρεκόρ, ωστόσο, δεν τελειώνουν εδώ:

Αυτό διότι, ολοκλήρωσε το ¼ του μιλίου (400 μέτρα), με 332 km/h, ενώ μια θέση, ακόμη, στο βιβλίο του «ρεκόρ» Guinness του εξασφάλισε και η ταχύτητα των 317 km/h με την οποία ολοκλήρωσε το ένα μίλι (1.600m), σε ένα πέρασμα. Επίσης, με κριτήριο το ένα μίλι, σε δύο περάσματα, σημείωσε ταχύτητα 302,5 km/h ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Sir Malcom Cambell.  Και υπάρχει και συνέχεια. 

  • Ο Zef Eisenberg έγινε ο μοναδικός άνθρωπος στην ιστορία, που κατάφερε να ξεπεράσει τα 322 km/h, στην παραλία Pendine Sands, τόσο με αυτοκίνητο όσο και με μοτοσικλέτα, όπως ήταν και ο αδιαπραγμάτευτος στόχος του.
  • Ο μόνος που έχει σημειώσει ρεκόρ σε απόσταση ενός μιλίου τόσο με μηχανή όσο και με αυτοκίνητο στη Μεγάλη Βρετανία.

Αναφορικά με τον "σύμμαχό" του στο δύσκολο εγχείρημα, στην αρχική του μορφή, επρόκειτο για μια Porsche 911 Turbo των 550 ίππων, η οποία από τη στιγμή που «επιλέχτηκε» για τον Zef Eisenberg, βρέθηκε στο μικροσκόπιο της ομάδας του. Η MADMAX Race Team κατασκεύασε έναν αγωνιστικό κινητήρα των 4,1 λίτρων με νέα εσωτερικά μέρη. Επιπροσθέτως, πολλές ώρες αφιερώθηκαν στο να εξασφαλιστεί η προοδευτική μετάδοση της ισχύος στους τροχούς, κάτι που θα επέτρεπε την αποφυγή «σπινιαρίσματος» στην άμμο.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...