Πρότζεκτ εξηλεκτρισμού μοτοσυκλετών από την Triumph

Η Triumph και οι εταίροι της συνεργάζονται με σκοπό την ανάπτυξη εξειδικευμένης τεχνολογίας ηλεκτρικής κίνησης στις μοτοσυκλέτες του Ηνωμένου Βασιλείου

  • -
  • -

Στην ανάπτυξη εξειδικευμένης τεχνολογίας ηλεκτρικής κίνησης στη μοτοσυκλέτα στρέφεται η Triumph Motrocycles, κάτι που θα το πετύχει μέσω της σύναψης συνεργασίας με ειδικούς της βιομηχανίας και κορυφαίους ακαδημαϊκούς του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πρόκειται για ένα πρότζεκτ, με τίτλο Triumph TE-1” διετούς διάρκειας, υποστηριζόμενο και συγχρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Επιχειρήσεων, Ενέργειας & Βιομηχανικής Στρατηγικής της Βρετανίας καθώς και από το Γραφείο για Οχήματα Χαμηλών Ρύπων, μέσω της Innovate UK, το οποίο αποβλέπει στη δημιουργία τεχνολογικής καινοτομίας για μελλοντικές ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.

Την ηγεσία του προτζεκτ έχει αναλάβει η Triumph Motorcycles, η οποία θα προσφέρει εξελιγμένο σχεδιασμό πλαισίου και μηχανολογική εξειδίκευση, υπεροχή στον τομέα παραγωγής και καινοτομία στα συστήματα ασφαλείας, ενώ θα καθορίσει και τα χαρακτηριστικά του τρόπου μετάδοσης της ηλεκτρικής κίνησης.

ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ TRIUMPH THRUXTON TFC KAI CONCEPT ROCKET TFC ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


Αρμόδια για τον σχεδιασμό της μπαταρίας και τις δυνατότητες ενσωμάτωσής της, θα είναι η Williams Advanced Engineering, ενώ την «ευθύνη» της εξέλιξης  ειδικών κατά παραγγελία ηλεκτρικών κινητήρων και ενός μετατροπέα πυριτίου, καθώς και της συνακόλουθης ενσωμάτωσής των δύο μερών σε μία ενιαία μονάδα έχει επωμιστεί το τμήμα e-Drive Division της Integral Powertrain Ltd.

Σημαντική, επίσης, θα είναι η συνεισφορά του WMG του Πανεπιστημίου του Warwick, παρέχοντας τεχνογνωσία, καθώς και της Innovate UK, κρατικής υπηρεσίας που προωθεί την επιστήμη και τα τεχνολογικά προγράμματα που αναμένεται να αναπτύξουν τη βρετανική οικονομία.

Η σύζευξη γνώσεων μεταξύ της Triumph και των συνεταιρικών οργανισμών θα επιταχύνουν τη συνδυαστική τεχνογνωσία πάνω σε κάθε πτυχή των μπαταριών, του κινητήρα και των συστημάτων ασφαλείας, με σκοπό τη μελλοντική αξιοποίησή της από την Triumph.

Σημειώνεται δε πως η εν λόγω πρωτοβουλία του συνασπισμού ευθυγραμμίζεται με τους στόχους του Ην. Βασιλείου για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ενώ θα επιφέρει την ανάδυση θέσεων εργασίας και βάσης ταλέντων που εγγυώνται τη βιώσιμη απασχόληση.

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 6 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΑ ΡΥΠΟΓΟΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΡΓΟ ΘΑΝΑΤΟ

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...