Πατέρας και γιος διανύουν 4.000 km πάνω στην ίδια σέλα

Το ταξίδι τους με τη Honda African Twin ονομάζεται “2 Generations’ Ride/Cape 2 Cape” και έχει τελικό προορισμό το βορειότερο χερσαίο ακρωτήριο της Ευρώπης

  • -
  • -

Μία συναρπαστική ιστορία δρόμου είναι έτοιμοι να συνθέσουν ένας πατέρας με τον γιο του, πάνω στη σέλα μιας μοτοσυκλέτας Honda Africa Twin CRF 1000 ADV Sport.

Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο και Γιώργο Μητσάκη, οι οποίοι, λίγες μέρες πριν (18-4), ξεκίνησαν από το ελληνικό ακρωτήριο Ταίναρο, το (δεύτερο) νοτιότερο χερσαίο ακρωτήριο της Ευρώπης, με προορισμό το ακρωτήριο Nordkapp της Νορβηγίας, το βορειότερο χερσαίο ακρωτήριο της Ευρώπης. Οι δύο αναβάτες ονόμασαν το εγχείρημά τους “2 Generations’ Ride/Cape 2 Cape” και απολαμβάνουν την υποστήριξη της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε.

Η απόσταση που καλούνται να διανύσουν αγγίζει τα 4.000 km, ενώ στόχος τους είναι να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό ανήμερα της Πρωτομαγιάς. Επιπροσθέτως, οι δύο μοτο-ταξιδιώτες έχουν προγραμματίσει ενδιάμεση στάση στον Αρκτικό κύκλο.  

«Θέλω να προσφέρω στο παιδί μου ένα τεράστιο δώρο ζωής και πιστεύω ότι αυτό το ταξίδι είναι ο πιο άμεσος τρόπος να δείξω στον Γιώργο τις ομορφιές και τις αξίες της ζωής. Θέλω επίσης να μοιραστούμε δυνατές εικόνες και συναισθήματα, ν’ ανοίξαμε την καρδιά μας ο ένας στον άλλο και να ενδυναμώσουμε την σχέση μας. Πατέρας και γιος στην ίδια σέλα; Εμπειρία ανεκτίμητη…», ανέφερε ο πατέρας του μικρού Γιώργου.

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος πατέρας μοιράζεται την σέλα της μοτοσικλέτας του με τον γιο του, μιας και το 2018 πραγματοποίησαν σε Ευρώπη και Αφρική το δίτροχο οδοιπορικό «2 GENERATIONS’ RIDE – 2 CONTINTENTS».

Αναφορικά με τη Honda Africa Twin, πέρυσι «έκλεισε» 30 χρόνια ζωής και αναβαθμίστηκε με ηλεκτρονικό γκάζι (Throttle by Wire), Προγράμματα Οδήγησης, σύστημα Selectable Torque Control της Honda με διευρυμένες παραμέτρους, ενώ απέκτησε ακόμη καλύτερη απόκριση στην επιτάχυνση. Επίσης, η μοτοσυκλέτα του 2018 είναι 2 κιλά ελαφρύτερη, ενώ πλέον μπορεί να εφοδιάζεται με εγκεκριμένα χωμάτινα ελαστικά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...