Το μεγαλύτερο ταξίδι με ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο

Συνοδοιπόρο στις 1.119 μέρες ταξιδιού είχε ένα Volkswagen Golf stationwagon

  • -
  • -

15 Μαρτίου, 2016. Ο Wiebe Wakker, ένας Ολλανδός λάτρης της περιπέτειας, βάζει «μπρος» σε ένα ηλεκτρικό Volkswagen Golf stationwagon και αφοσιώνεται σε έναν μεγαλεπήβολο στόχο: Να ταξιδέψει με το “Blue Bandit” –όπως αποκαλεί το αυτοκίνητό του- σε όσες περισσότερες χώρες του κόσμου μπορεί.

Σχεδόν τρία χρόνια αργότερα και δη την περασμένη Κυριακή (7/4/2019), ο τολμηρός Wiebe, αποβιβάζεται από το όχημά του επί αυστραλιανού εδάφους. Στο μεσοδιάστημα, όμως, από τη στιγμή που έβαλε μπρος στο όχημα, μέχρι την αποβίβασή του απ’ αυτό, σημείωσε κάτι σπουδαίο. Έγινε ο άνθρωπος εκείνος που πραγματοποίησε το μεγαλύτερο ταξίδι στον κόσμο με ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Reuters,  πέρασε 1.119 μέρες ταξιδεύοντας σε 33 χώρες, ενώ διέγραψε συνολικά περισσότερα από 95.000 km. Βέβαια, προκειμένου να υλοποιήσει το όνειρό του έπρεπε να έχει τα απαραίτητα χρήματα ώστε να τρώει, να ξεκουράζεται, να φορτίζει το αυτοκίνητό του κ.ο.κ.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν αποτέλεσαν πρόβλημα, μιας και, σύμφωνα με το Reuters, εξασφάλισε χρηματοδότηση από δωρεές δεκάδων ανθρώπων, οι οποίοι συγκινήθηκαν από το αστείρευτο πείσμα του να διατρανώσει σε κάθε γωνιά της υφηλίου τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης και την ανάγκη για απανθρακοποίηση στον ενεργειακό τομέα.

«Είχα στο πλευρό μου περίπου 1.800 ανθρώπους, οι οποίοι με βοήθησαν και με “ανάγκασαν” να κάνω κάποιες παρακάμψεις στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ινδία, τη Νοτιοανατολική Ασία (σ.σ. προκειμένου να τους συναντήσω), και τελικά έφτασα εδώ (σ.σ. Σίδνεϊ)», είπε ο Wiebe Wakker στους υποστηρικτές του μόλις έφτασε στον τελικό του προορισμό.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...