Αυτό το Jeep θέλω για το καλοκαίρι!

Δυστυχώς όμως σχεδιάστηκε για εκδήλωση off road και δεν θα φθάσει στη γραμμή παραγωγής

  • -
  • -

Κάθε χρόνο στο Moab της Γιούτα συγκεντρώνονται οι λάτρεις της Jeep και του off road. Η διοργάνωση διεξάγεται φέτος για 53η χρονιά, από τις 13 έως τις 21 Απριλίου. Για την περίσταση η Jeep και η Mopar δημιούργησαν έξι πρωτότυπα οχήματα που βασίζονται σε αυτοκίνητα παραγωγής.

Αυτό που σαφώς ξεχωρίζει φέτος είναι το Wayout, με όνομα που παραπέμπει σε… απόδραση από την καθημερινότητα. Βασίζεται στο Gladiator, το pick up της αμερικάνικης μάρκας και ανεβάζει σε… άλλα επίπεδα το χαρακτηρισμό «εκδρομικό όχημα». Η απόχρωση του αμαξώματος (Gator Green την ονομάζει η Jeep) θα χρησιμοποιηθεί μάλιστα στο Gladiator models.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ JEEP COMPASS 1.4 TURBO 4x4

Κύριο χαρακτηριστικό του Wayout είναι η ενσωματωμένη σκηνή camping στην οροφή, όπου μπορούν να κοιμηθούν δύο άτομα. Η πρόσβαση γίνεται από τη σταθερή σκάλα στο πλάι της καρότσας. Βαμμένα πορτοκαλί, ξεχωρίζουν τα δύο «χωνευτά» ντεπόζιτα καυσίμου για επιπλέον αυτονομία.

Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τα ελαστικά για λασπωμένο έδαφος και το σύστημα σνόρκελ, επιτρέπουν στο Wayout να περάσει από κάθε σημείο, όσο απροσπέλαστο και αν φαντάζει. Κινητήρας είναι ο 3.6 V6 Pentastar, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...