Ένα Golf ανά 41 δευτερόλεπτα!

Το εμβληματικό μοντέλο της Volkswagen κλείνει σήμερα 45 χρόνια ζωής

  • -
  • -

Το best-seller της Volkswagen, Golf, κλείνει σήμερα 45 χρόνια από τότε που πέρασε για πρώτη φορά τη γραμμή παραγωγής, στις κεντρικές εγκαταστάσεις της μάρκας στο Wolfsburg.

Όταν το «καμάρι» της γερμανικής μάρκας έπαιρνε για πρώτη φορά, στις 29 Μαρτίου το 1974, «σάρκα και οστά»,  φέροντας το βαρύ φορτίο της διαδοχής του θρυλικού Beetle, ουδείς φανταζόταν αυτό που θα ακολουθήσει: Πως 45 χρόνια μετά, θα είχαν ταξινομηθεί 35 εκ. μονάδες, με το μέλλον, σήμερα, να προβάλλει εξίσου ευοίωνο.

KATEBΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 64 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ iPAD

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 64 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ANDROID

Το πέπλο λατρείας που σκέπασε το μικρό της Volkswagen αποδεικνύεται και με απλούς μαθηματικούς όρους. Από τη στιγμή της γέννησής του μέχρι και σήμερα, στις ανά τον κόσμο αντιπροσωπείες καταφτάνει μία παραγγελία ανά 41 δευτερόλεπτα. Ή, αν το θέσουμε διαφορετικά, κάθε χρόνο πωλούνται κατά μέσο όρο 780.000 μονάδες.

Το ντεμπούτο του Golf και τα χαρακτηριστικά του


Γεννηθέν στις 29 Μαρτίου το 1974, στις 8 Ιουλίου του ίδιου έτους βρέθηκε για πρώτη φορά στα σαλόνια των αντιπροσωπειών. Επιπροσθέτως, το εν λόγω καλοκαίρι τέθηκε διαθέσιμο προς παραγγελία (5 Αυγούστου).

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του, αυτό προσφερόταν σε δίθυρη και πεντάθυρη έκδοση, ενώ το εσωτερικό του φιλοξενούσε πέντε θέσεις, ένα αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα, ενώ η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών έφτανε τα 300 λίτρα.

Διατίθετο με έναν 1.1-litre τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα των 50 ίππων, καθώς και με έναν 1.5-litre των 70 ίππων, οι οποίοι του «χάριζαν» τελική ταχύτητα 140 km/h και 160 km/h αντίστοιχα.

Όπως είναι ευλοφανές, η κίνηση μεταδιδόταν στους μπροστινούς τροχούς, μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου τεσσάρων ταχυτήτων, ενώ προσφερόταν και με ένα κιβώτιο τριών ταχυτήτων.

Τα πρώτα μοντέλα, τέλος, ήταν τα Golf και Golf L (αμφότερα των 50 ίππων) και τα Golf S και Golf LS (αμφότερα των 70 ίππων).

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...