Fiat: Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου

«Σημαιοφόρος» της ιταλικής μάρκας στο πεδίο του φυσικού αερίου το Panda CNG

  • -
  • -

Το πιο οικονομικό, φιλικότερο προς το περιβάλλον και ασφαλέστερο καύσιμο αποτελεί το φυσικό αέριο (CNG), κάτι που τονίζει η Fiat μέσω της παρουσίασης μιας σειράς στοιχείων.

Οικονομία:

Ειδικότερα, είναι κατά 40% φτηνότερο συγκριτικά με αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν άλλα ορυκτά καύσιμα, συμπεριλαμβανομένου του υγραερίου (LPG), ενώ δεν μπορεί να νοθευτεί, καθώς διανέμεται μέσω αγωγών.

Περιβαλλοντικό αποτύπωμα:

Η χρήση CNG επιφέρει «κέρδος» σε εκπομπές CO2 έως 600 κιλά/έτος, και 270 κιλά/έτος, σε σχέση με τη βενζίνη και το πετρέλαιο αντίστοιχα. Μηδενικές είναι και οι εκπομπές μικροσωματιδίων, ενώ οι εκπομπές υδρογονανθράκων είναι κατά 95% λιγότερες από τους βενζινοκινητήρες. Επίσης, ελάχιστη είναι η εκπομπή οξειδίων του αζώτου (NOx) χωρίς να απαιτείται η προσθήκη ειδικού φίλτρου όπως στους κινητήρες πετρελαίου.

Ασφάλεια:

Επιπροσθέτως, προκειμένου να αναφλεχθεί το φυσικό αέριο απαιτείται διπλάσια θερμοκρασία σε σχέση με τους ατμούς της βενζίνης. Αυτό το στοιχείο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το φυσικό αέριο είναι ελαφρύτερο του αέρα το καθιστούν πολύ ασφαλές στη χρήση. Όσον αφορά την αντικατάσταση των δεξαμενών φυσικού αερίου σ’ ένα αυτοκίνητο, η Ευρωπαϊκή νομοθεσία ορίζει το χρονικό διάστημα των 20 ετών.

Στην αγορά, έχουν ήδη διατεθεί περισσότερα από 750.000 Fiat CNG, με δημοφιλέστερο μοντέλο το Panda CNG, το οποίο μέσα σε 10 χρόνια ξεπέρασε το όριο των 300.000 μονάδων. Η εργοστασιακή εγγύηση που «απολαμβάνουν» τα επιβατικά και επαγγελματικά Fiat CNG ανέρχεται σε 5 χρόνια.

.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...