Τα σχέδια του Volkswagen Group για την ηλεκτροκίνηση

70 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέσα στην επόμενη δεκαετία!

  • -
  • -

Τα σχέδιά του για την αυτοκίνηση του μέλλοντος γνωστοποίησε o Όμιλος Volkswagen (Volkswagen AG), θέτοντας στρατηγικούς στόχους, με φόντο την προστασία του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες των ιθύνοντων του ομίλου, και δη του Διευθύνοντος Συμβούλου,
Dr. Herbert Diess,  κύρια προτεραιότητα αποτελεί η τήρηση στο ακέραιο της Συμφωνίας των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή, ένα σχέδιο δράσης για τη συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη «αρκετά κάτω» από τους 2°C.


Στο πλαίσιο αυτό, η διοικούσα αρχή αποφάσισε να επισπεύσει τον εξηλεκτρισμό της αυτοκίνησης, και ως εκ τούτου, σχεδιάζει να λανσάρει 70 νέα ηλεκτρικά μοντέλα, μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, αντί για 50 που ήταν το αρχικό πλάνο της. Επομένως, σε ορίζοντα δεκαετίας, ο επιδιωκόμενος αριθμός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα περάσουν τη γραμμή παραγωγής απογειώνεται από τα 15 στα 22 εκατ.

Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο εγχείρημα, το οποίο υπάγεται στον απώτερο στόχο του Volkswagen AG (2050) για παραγωγή αυτοκινήτων με μηδενικές εκπομπές CO2. Βέβαια, όπως υποστηρίζουν αξιωματούχοι του ομίλου, η επίτευξή του δεν κρίνεται απαγορευτική, εφόσον πραγματοποιηθούν σταθερά βήματα. Σε αυτά –μεταξύ άλλων-συγκαταλέγεται η στροφή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ο μετριασμός των εκπομπών CO2. Ο εξηλεκτρισμός των μοντέλων κατέχει κυρίαρχη θέση στην πολιτική του ομίλου και υπολογίζεται πως μέχρι το 2023 θα έχουν επενδυθεί περισσότερα 30 δισ. δολάρια.


Παράλληλα, ελέω της μεγάλης ζήτησης πολλών μοντέλων, όπως είναι το Audi e-tron, ο Volkswagen Group ήδη εξετάζει το ενδεχόμενο εύρεσης εταίρων για την κατασκευή κυψελών μπαταρίας. Ακόμη, καθολικής εκτίμησης τυγχάνουν και οι μπαταρίες στερεάς μορφής, με τους ανθρώπους του ομίλου να στοχεύουν στην από κοινού ανάπτυξη της εν λόγω τεχνολογίας αξιοποιώντας τη συνεργασία με την εταιρεία QuantumScape.

Επιπλέον ώθηση στον πλήρη εξηλεκτρισμό των αυτοκινήτων του VG AG, θα προσφέρει, τέλος, τόσο η πλατφόρμα MEB, όσο και οι 400 σταθμοί ταχείας φόρτισης που αναμένεται να εγκατασταθούν μέχρι το 2020, ανά την Ευρώπη.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...