Νέο MINI John Cooper Works GP: To πιο γρήγορο MINI στα χρονικά

To "καυτό" μοντέλο της βρετανικής φίρμας θα έρθει το 2020 με περισσότερους από 300 ίππους

  • -
  • -

Το νέο MINI John Cooper Works GP θα μπορούν να εντάξουν στο γκαράζ τους από το 2020, όσοι λατρεύουν την τολμηρή ομορφιά και την ασυγκράτητη δύναμη, όπως ανακοίνωσε η βρετανική premium μάρκα.

Συνδυάζοντας την υψηλή αισθητική με τον δυναμικό σπορ χαρακτήρα, το νέο μοντέλο θα εφοδιάζεται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα τεχνολογίας Mini TwinPower Turbo, με ισχύ που θα ξεπερνά τους 300 ίππους, γεγονός που μας προϊδεάζει πως πρόκειται για το γρηγορότερο Mini Cooper στα χρονικά.  Το επερχόμενο «καθαρόαιμο» σπορ αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει ως έκδοση περιορισμένης παραγωγής, καθώς μόνο 3.000 θα είναι οι τυχεροί που θα καθίσουν πίσω από το τιμόνι του.


Όπως επισημαίνουν οι ιθύνοντες της μάρκας, όσοι σπεύσουν και το αποκτήσουν θα σαγηνευτούν από το ασυμβίβαστο αγωνιστικό προφίλ του. Πρόκειται, μάλιστα, για το ίδιο συναίσθημα που αναδύθηκε σε όσους παρευρέθηκαν στην Έκθεση της Φρανκφούρτης το 2017 και ήρθαν για πρώτη φορά face-to-face με το πρωτότυπο Mini JCW GP. Ένα συναίσθημα που επιδιώκεται να «γιγαντωθεί» μέσω των οκιμών στις οποίες θα υποβληθεί κατά τους επόμενους μήνες.

Χτίζοντας μια βαθιά παράδοση στην καθολική αρτιότητα, οι μηχανικοί της φίρμας στρέφονται στη δημιουργία ανάρτησης η οποία θα «κουμπώνουν» ιδανικά με τις εξαιρετικά υψηλές επιδόσεις του κινητήρα. Μεγάλες είναι οι προσδοκίες και  για την αεροδυναμική του μοντέλου, η οποία σε συνδυασμό με το βελτιστοποιημένο βάρος του δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για ακόμη πιο συναρπαστική οδηγική απόλαυση.


Όταν το «σημερινό» Mini John Cooper Works GP κλήθηκε να δώσει τα διαπιστευτήριά του μέσα στη θρυλική πίστα του  Nürburgring, ολοκλήρωσε το γύρο σε λιγότερο από οχτώ λεπτά, χρόνος μικρότερος από εκείνον που σημείωσε η πλειονότητα των ανταγωνιστών του.

Τι, πρέπει, λοιπόν να περιμένουμε από το νέο μοντέλο Mini JCW GP που θα «πατήσει» άσφαλτο το 2020;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...