«Άφωνος» με τη McLaren Senna o Jeremy Clarkson (video)

Όπως θα δείτε στο βίντεο, ο ενθουσιασμός του γνωστού παρουσιαστή είναι έκδηλος στο πρόσωπό του

  • -
  • -

Στο τιμόνι μιας McLaren Senna κάθισε ο γνωστός Άγγλος δημοσιογράφος και παρουσιαστής Jeremy Clarkson, στο πλαίσιο του πρώτου επεισοδίου της τρίτης σεζόν της εκπομπής “The Grand Tour”.

Η δοκιμή του αυτοκινήτου πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Hampshire στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τον “Jezza” – όπως είναι το παρατσούκλι του πρώην παρουσιαστή του “Top Gear” - να ενθουσιάζεται από τις επιδόσεις του βρετανικού hypercar.

Τα εγκωμιαστικά σχόλια του Jeremy Clarkson δεν προκαλούν, βέβαια, καμία έκπληξη. Αυτό διότι, οι 800 ίπποι και τα 800 Nm ροπής που παράγει ο V8 κινητήρας με κυβισμό 4.000 cc και τεχνολογία twin- turbo, καταστούν τα 0-100km από στάση… υπόθεση 2,8 δευτερολέπτων.

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΤΗΣ MCLAREN SENNA ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Για ποιο λόγο, όμως, δεν χρησιμοποιήθηκε για τη δοκιμή το ‘Eboladrome’; Όπως εκτιμήθηκε, το hypercar που φέρει το όνομα του εμβληματικού οδηγού Ayrton Senna, ήταν υπερβολικά γρήγορο για την εν λόγω πίστα. Ως εκ τούτου, τελικά χρησιμοποιήθηκε αυτή της εκπομπής ‘Grand Tour’, με τον επαγγελματιά οδηγό, Abbie Eaton, να καταγράφει τον ταχύτατο χρόνο που έχει «γνωρίσει» ποτέ η συγκεκριμένη πίστα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...