To GOCAR στη CES 2019: Η Hyundai Mobis μεριμνά για την ασφάλεια των πεζών

Το σύστημα προβολέων του αυτοκινήτου θα εντοπίζει τους πεζούς από μεγάλη απόσταση και θα τους ειδοποιεί για την ασφαλή ή μη κυκλοφορία τους στο δρόμο

  • -
  • -

Μια σειρά από καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες είδαν το φως της δημοσιότητας κατά τη διεξαγωγή της έκθεσης CES. Από κοντά και η Hyundai Mobis, θυγατρική εταιρεία του κορεάτικου ομίλου, η οποία παρουσίασε ένα σύστημα προβολέων που βοηθά τους οδηγούς να «επικοινωνούν» με τους πεζούς.

To GOCAR με το συνεργάτη του Φανούρη Δρακάκη βρίσκονται στο Las Vegas και μεταδίδουν όλες τις εξελίξεις στους τομείς της τεχνολογίας και της συνδεσιμότητας. 

Στη CES 2019 η Hyundai Mobis έφερε στις «αποσκευές» της ένα φουτουριστικό αυτόνομο κουπέ, με αεροδυναμικό σχήμα, το οποίο εξοπλίστηκε με μια ποικιλία λειτουργιών που συνδράμουν στην εκδήλωση των προθέσεων του οδηγού.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το σύστημα προβολέων του οχήματος μπορεί να εκπέμψει «μια κόκκινη ένδειξη προειδοποίησης», ενημερώνοντας καθ’ αυτόν τον τρόπο τους πεζούς πως είναι επικίνδυνο να διασχίζουν τον δρόμο. Στον αντίποδα, όταν το όχημα σταματήσει, οι προβολείς του παράγουν ένα σύμβολο πεζού (παρόμοιο μ’ αυτόν τον φαναριών) που αναπαρίσταται στο οδόστρωμα ειδοποιώντας τους πεζούς πως η μετακίνησή τους είναι ασφαλής. Προκειμένου, μάλιστα, να αποσοβηθεί κάθε κίνδυνος, η επαναστατική υπηρεσία της Hyundai Mobis εντοπίζει τους πεζούς σε απόσταση 137 μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΥΡΤΙΝΑΣ ΓΙΑ ΗΛΙΟΡΟΦΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΣ HYUNDAI MOBIS

Πέρα από την προαναφερθείσα λειτουργία, το concept της θυγατρικής του κορεάτικου ομίλου περιλαμβάνει, επίσης, μια παρεμφερή, η οποία ενημερώνει όσους κινούνται στους δρόμους πως το όχημα βρίσκεται σε αυτόνομη λειτουργεία οδήγησης. Επιπροσθέτως, στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας συμβάλλουν συστήματα ήχου, αλλά και λυχνίες LED.

Όπως αναφέρουν οι διοικούντες της εταιρείας, το εν λόγω concept δεν αποκλείεται να υλοποιηθεί σύντομα, προσφερόμενο, μάλιστα, σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή. «Τα φώτα του αυτοκινήτου, ανέκαθεν, λειτουργούσαν για την επικοινωνία μεταξύ πεζών και οδηγών, και ως εκ τούτου είμαστε που συνδράμουμε στην εξέλιξη μιας τεχνολογίας, η οποία θα σώζει ζωές και θ’ αποβάλει κάθε ανησυχία σε όσους χρησιμοποιούν τον δρόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του τμήματος μηχανολογίας που ασχολείται με τον φωτισμό, Mirco Goetz.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...