Τέλος τα κλειδιά: Τα αυτοκίνητα της Hyundai θα ξεκλειδώνουν μ’ ένα άγγιγμα

Οι οδηγοί, πλέον, θα μπορούν να εισέρχονται και να εκκινούν το αυτοκίνητο χάρη σε αισθητήρες αναγνώρισης των δακτυλικών αποτυπωμάτων

  • -
  • -

Ένα σύστημα αναγνώρισης των δακτυλικών αποτυπωμάτων, τόσο για το άνοιγμα των θυρών του αυτοκινήτου, όσο και για την εκκίνησή του λανσάρει η Hyundai Motor, απαλλάσσοντας τους οδηγούς από το άγχος της απώλειας ή κλοπής των κλειδιών τους. Το πρώτο όχημα που θ’ απολαύσει την καινοτόμο τεχνολογία, στις αρχές του 2019, είναι το Santa Fe SUV.

Η ιαπωνική φίρμα παραχωρεί την ευκαιρία στους οδηγούς να ξεκλειδώσουν το αυτοκίνητό τους, μέσω της τοποθέτησης του δακτύλου τους στους αισθητήρες που θα βρίσκονται στις εξωτερικές χειρολαβές. Παρεμφερείς αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων θα είναι, παράλληλα, τοποθετημένοι και στο κουμπί εκκίνησης.

Οι λειτουργίες του «έξυπνου» συστήματος της Hyundai, βέβαια, δεν θα περιορίζονται αποκλειστικά στους άνωθεν τομείς, αλλά θα παρέχουν στον οδηγό και μια σειρά ανέσεων και διευκολύνσεων: Το αυτοκίνητο θ’ αποθηκεύει τα δεδομένα των δακτυλικών αποτυπωμάτων, μ’ αποτέλεσμα ν’ αναγνωρίζει τον εκάστοτε οδηγό προσαρμόζοντας το κάθισμά του. Παράλληλα, θα ρυθμίζει σύμφωνα με τα «γούστα» του τις συνδεδεμένες λειτουργίες του αυτοκινήτου, καθώς και τη θέση των καθρεπτών πλευρικής όψης.

Όσον αφορά τα ερωτηματικά που εγείρονται, αναφορικά με την αξιοπιστία της νέας τεχνολογίας, η Hyundai φροντίζει ν’ αποβάλλει κάθε ίχνος ανησυχίας. Αυτό διότι, σύμφωνα με τους ανθρώπους της φίρμας, το ποσοστό αστοχίας αναγνώρισης του οδηγού ανέρχεται μόλις σε 0,002% (1/50.000).

Τέλος, όπως επισημαίνει ο Albert Biermann, President and Head of Research & Development Division of the Hyundai Motor Company, το επαναστατικό σύστημα δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποφεύγεται κάθε πιθανότητα εμπλοκής, η οποία ενδεχομένως θα οδηγούσε στη μη αναγνώριση του οδηγού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...