Η Nissan ενεργοποιεί τη μεγαλύτερη οροφή με συλλέκτες ηλιακής ενέργειας στην Ολλανδία (vid)

Το Nissan Motor Parts Center του Άμστερνταμ θα φιλοξενεί κοντά στα 9.000 φωτοβολταϊκά που θα μειώσουν αισθητά την παραγωγή CO2

  • -
  • -

Την ενεργοποίηση της μεγαλύτερης οροφής με συλλέκτες ηλιακής ενέργειας, στην Ολλανδία, επιβεβαίωσε η Nissan μεριμνώντας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Πρόκειται για την οροφή που είναι εγκατεστημένη στο Nissan Motor Parts Center (NMPC) του Άμστερνταμ, και «στεγάζει» σχεδόν 9.000 φωτοβολταϊκά πάνελ. Αυτά, ετησίως, παράγουν αρκετή ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια, που επαρκεί  για την τροφοδοσία έως  900 νοικοκυριών.

Η συγκεκριμένη επένδυση θα μειώσει σημαντικά την παραγωγή CO2 της εγκατάστασης, καθώς, σύμφωνα με εκτιμήσεις, η οροφή θα εξοικονομεί συνολικά 1,17 εκατομμύρια χιλιόγραμμα CO2, σε ετήσια βάση.

Επιφορτισμένη με την ικανότητα να παράγει σχεδόν το 70% της ετήσιας απαιτούμενης ενέργειας του NPC, η εγκατάσταση της ηλιακής οροφής θα καταστήσει τις δραστηριότητες της Nissan πιο βιώσιμες, σ’ ολόκληρη την Ευρώπη. Επιπλέον, η ενέργεια που παράγεται από μερικά πάνελ, θα τροφοδοτεί απευθείας  το δίκτυο ηλεκτροδότησης της χώρας.

Η υλοποίηση του έργου αποτελεί το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Nissan και των κατοίκων, μιας και μεγάλο μέρος του χρηματοδοτήθηκε μέσω ενός εθνικού προγράμματος crowfunding. Μετά την ενεργοποίηση της οροφής με συλλέκτες ηλικιακής ενέργειας, το NMPC εξετάζει την επόμενη φάση των έργων που θα καταστήσουν το εργοστάσιο ακόμα περισσότερο φιλικό προς το περιβάλλον.

Βίντεο με την ηλιακή οροφή της Nissan, μπορείτε να δείτε στο https://youtu.be/FYvORWXu1qY

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...