Το έτος που άλλαξε "ρότα" η Opel (vid)

Η ανασκόπηση του 2018 εστιάζει στο στρατηγικό σχέδιο PACE

  • -
  • -

Ιδιαίτερα παραγωγικό κρίνεται το 2018 για την Opel, μιας και όχι μόνο έθεσε τις βάσεις για βιώσιμη επιτυχία μέσω του στρατηγικού σχεδίου PACE, που την καθιστά οικονομικά επικερδής, καθώς επίσης ηλεκτρική αλλά και παγκόσμια μάρκα. Παράλληλα, παρουσίασε μία σειρά μοντέλων που αποκόμισαν θετικά σχόλια.

Το πρώτο μοντέλο που προκάλεσε… θόρυβο κατά το 2018 ήταν το Corsa GSi –γνωστό ως «πύραυλος τσέπης»- που παντρεύει την οδηγική απόλαυση με την προηγμένη αντιρρυπαντική τεχνολογία και συμμορφώνεται με το αυστηρό πρότυπο Euro 6d-TEMP (κατανάλωση NEDC, l/100 km: 8,0-7,7 στην πόλη, 5,5-5,1 εκτός πόλης, 6,4-6,0 στο μικτό κύκλο, εκπομπές CO2 g/km 147-138 στο μικτό κύκλο).

Το νέο Opel Combo ναι μεν δεν φέρει τις επιδόσεις του Corsa GSi, αλλά εντυπωσιάζει με την ευρυχωρία του. Η επιβατική έκδοση Combo Life κυκλοφόρησε πρώτη, με δύο εκδόσεις μεταξονίου, μέχρι επτά θέσεις και συστήματα υποστήριξης οδηγού που, μέχρι σήμερα, εμφανίζονταν μόνο σε αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας.

Χαραγμένη για πάντα στη μνήμη του… Combo Cargo θα μείνει η Διεθνή Έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου (IAA) στο Ανόβερο, μιας και ευτύχησε να αναδειχθεί σε “International Van Of The Year 2019”. Το Combo Cargo εξελίχθηκε σύμφωνα με τα πρότυπα της επιβατικής έκδοσης Combo Life, αλλά αυτό το LCV απευθύνεται σε επαγγελματίες που χρειάζονται ένα συμπαγές van για τη μεταφορά φορτίων, εργαλείων ή εξοπλισμού.

Έτος ορόσημο το 2018 για το Opel GT, αφού γιόρτασε την επέτειο των 50 χρόνων του, ενσαρκώνοντας το προσιτό… dream car και την υλοποίηση των διορατικών ιδεών. Ατενίζοντας το μέλλον, το Opel GT Experimental προσφέρει μια γεύση για τα επερχόμενα μοντέλα της Opel. Με μικροσκοπικές διαστάσεις (4,06 m), πέντε πόρτες και coupe γραμμή το πλήρως ηλεκτρικό SUV πλημμυρίζει από καινοτομία. Η γερμανική φίρμα, τέλος, επιθυμεί να χαράξει τη νέα τάση για το 2018, κάτι το οποίο επιθυμεί να επιτύχει με τα Compass και Vizor.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...