Υγραέριο από την Coral Gas που δε νοθεύεται (vid)

Η πρωτοποριακή τεχνολογία του μοριακού ιχνηθέτη εξασφαλίζει την αυθεντικότητα του καυσίμου

  • -
  • -

Το ολοκληρωμένο σύστημα διασφάλισης ποιότητας και ποσότητας του υγραερίου κίνησης (LPG) παρουσίασε η Coral Gas. Η ελληνική εταιρεία, μέλος του Ομίλου Motor Oil, εισάγει την πρωτοποριακή τεχνολογία του μοριακού ιχνηθέτη, που καθιστά ουσιαστικά αδύνατη τη νοθεία του υγραερίου κίνησης (Autogas) με υγραέριο λοιπών χρήσεων. Πέρα από τις επιπτώσεις στο περιβάλλον λόγω υψηλότερων ρύπων, αυτοκίνητα που κάνουν χρήση νοθευμένου υγραερίου μπορούν να εμφανίσουν μελλοντικά βλάβες στον κινητήρα τους.

Πώς λειτουργεί ο μοριακός ιχνηθέτης:

Ο μοριακός ιχνηθέτης δημιουργήθηκε ειδικά για τα καύσιμα της Coral Gas, σε συνεργασία με την αμερικάνικη εταιρεία Authentix.

Εισάγεται στο καύσιμο σε απειροελάχιστες ποσότητες (χιλιοστόγραμμα/ανά κυβικό μέτρο, PPB) και μπορεί να ανιχνευθεί μόνο από εξειδικευμένο εξοπλισμό, τον οποίο διαθέτουν οι κινητές μονάδες ελέγχου της Coral Gas.

Ανιχνεύει μεταβολές στη σύσταση του καυσίμου με εξαιρετικά μεγάλη ακρίβεια, ενώ παράλληλα είναι απόλυτα συμβατός με το υγραέριο και δεν μεταβάλει καμία από τις φυσικές ή χημικές του ιδιότητες. Ο μοριακός ιχνηθέτης δεν μπορεί ούτε να αφαιρεθεί ούτε να παραμορφωθεί, καθιστώντας έτσι δυνατή την ταυτοποίηση των καυσίμων της Coral Gas με εξαιρετική ακρίβεια.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι η χρήση του μοριακού ιχνηθέτη είναι απολύτως ασφαλής, καθώς είναι εγκεκριμένος για όλους τους κινητήρες.

Ο  μοριακός ιχνηθέτης προστίθεται στο ολοκληρωμένο σύστημα ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου που πραγματοποιείται συστηματικά στα πρατήρια με υγραέριο κίνησης με το σήμα Coral Gas. Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται αιφνιδιαστικά σε όλα τα πρατήρια με το σήμα Coral Gas από τις κινητές μονάδες Ποιοτικού και Ποσοτικού Ελέγχου Πρατηρίων, οι οποίες έχουν πιστοποιηθεί σύμφωνα µε τα πρότυπα ποιότητας ISO 9001 από τον ανεξάρτητο και διεθνώς αναγνωρισμένο φορέα πιστοποιήσεων ποιότητας BUREAU VERITAS.

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της Coral Gas, Παναγιώτη Χαριτόπουλο, το μερίδιο υγραερίου κίνησης στην Ελλάδα είναι περίπου 5%, με δυναμική να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια λόγω της εξοικονόμησης σε σχέση με οχήματα συμβατικών καυσίμων (βενζίνη, diesel). Ο κ. Χαριτόπουλος τόνισε ότι κίνητρο για τη νοθεία υγραερίου κίνησης με υγραέριο λοιπών χρήσεων είναι η διαφορά στον ειδικό φόρο κατανάλωσης, που φθάνει τα 370 ευρώ/τόνο.

«Η εφαρμογή αυτού του συστήματος μοριακού ιχνηθέτη εντάσσεται στη διαρκή δέσμευση έναντι των πελατών μας για την παροχή ποιοτικών καυσίμων με άριστες προδιαγραφές. Στην Coral Gas, δεν υπάρχουν συμβιβασμοί στα θέματα της ποιότητας και τηρούνται πολύ υψηλά πρότυπα σε όλη τη διαδικασία διαχείρισης των καυσίμων μας. Στην Coral Gas, η ποιότητα και η ασφάλεια αποτελούν πρώτη μας προτεραιότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Coral Gas αποτελεί τη συνέχεια της Shell Gas, η οποία δραστηριοποιείτο από το 1965. Σήμερα η Coral Gas είναι Νο1 εταιρεία υγραερίου στην Ελλάδα με μερίδιο αγοράς 27%, με τις πωλήσεις το 2017 να φθάνουν τους 135.000 μετρικούς τόνους (ειδικότερα στο υγραέριο κίνησης το μερίδιό της ανέρχεται σε 31%). Εφοδιάζει 320 πρατήρια Autogas σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων τα 97 είναι ιδιολειτουργούμενα εντός του ομίλου (Shell, Avin, Cyclon).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...