Bonus έως 10.000 ευρώ από την Mercedes-Benz για αντικατάσταση παλιών diesel

Δυστυχώς το οικονομικό κίνητρο αφορά μόνο την αγορά της Γερμανίας

  • -
  • -

Αντιμέτωπη με τις συνέπειες του dieselgate και τις έντονες αντιδράσεις του καταναλωτικού κοινού εξακολουθεί να βρίσκεται η κυβέρνηση της Γερμανίας. Πέρα από τις δικές της πρωτοβουλίες πιέζει και τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες να δώσουν κίνητρα για την απόσυρση των παλαιάς τεχνολογίας πετρελαιοκίνητων μοντέλων από την αγορά.

Η Daimler, μητρική εταιρεία της Mercedes-Benz, ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει bonus έως 10.000 ευρώ για αντικατάσταση παλαιών diesel μοντέλων (Euro 4 και Euro 5) με μία νέα ή ελαφρώς μεταχειρισμένη Mercedes-Benz, τεχνολογίας Euro 6c ή Euro 6d-TEMP. Η προσφορά ισχύει αρχικά στις 14 περιοχές της χώρας, όπως έχουν καθοριστεί από τις γερμανικές αρχές.

Το bonus (έως 10.000 ευρώ για αγορά καινούργιου αυτοκινήτου και έως 5.000 ευρώ για αγορά ελαφρώς μεταχειρισμένου) προστίθεται στο ποσό που δίνει η εκάστοτε αντιπροσωπεία της Mercedes-Benz για την ανταλλαγή του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.

Παράλληλα η Daimler θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα επεμβάσεων στους κινητήρες που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση της Γερμανίας ώστε να ρυπαίνουν λιγότερο και να επιτρέπεται πλέον στα αυτοκίνητα αυτά να εισέρχονται στο κέντρο των πόλεων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...