Αυτή είναι η πρώτη Ferrari F50 και… πωλείται

Πόσα θα έδινες για αυτή την «Ιταλίδα»;

  • -
  • -

Όλες οι Ferrari F50 είναι άκρως ελκυστικές και δεν υπάρχει ένας νοήμων άνθρωπος που δεν θα ήθελε μία από αυτές στο προσωπικό του γκαράζ. Ωστόσο, η συγκεκριμένη που βλέπουμε στις φωτογραφίες και μάλιστα πωλείται είναι μια πολύ ξεχωριστή F50.

H εν λόγω Ferrari F50 είναι η πρώτη που κατασκευάστηκε ποτέ και είναι η ίδια που έκανε την εμφάνισή της στο Σαλόνι της Γενεύης το 1995. Σε αντίθεση όμως με όλα τα υπόλοιπα «show cars», αυτή η F50 βρισκόταν όλο αυτόν τον καιρό σε λειτουργία, κάτι που το μαρτυρά το οδόμετρο που έχει 2.253 km.

Η πρώτη Ferrari F50 σημείωσε αρκετούς γύρους στην πίστα Fiorano και βόλτες στην ευρύτερη περιοχή του Maranello. Στο cockpit κάθισαν πολλά σημαντικά ονόματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού όπως είναι ο Niki Lauda, Jean Alesi και άλλοι. Επίσης, το συγκεκριμένο μοντέλο χρησιμοποιήθηκε από εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων μικρότερης κλίμακας (Burago, Maisto κλπ.) και η ξεχωριστή «Ιταλίδα»…. έκανε το μοντέλο σε φωτογράφους για γνωστά βιβλία και περιοδικά του χώρου. Αργότερα, αφού φτιάχτηκε σχεδόν πάλι από την αρχή, η Ferrari την πούλησε στον Jacques Swaters, ο οποίος την κράτησε μέχρι το 2007. Εκείνη τη χρονιά, ταξίδεψε μέχρι την Αμερική, όπου βρήκε στέγη κάτω από το σπίτι ενός συλλέκτη, πριν καταλήξει στον τελευταίο ιδιοκτήτη.

Η Ferrari F50 φέρει όλες τις γνήσιες πιστοποιήσεις, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα τιμή. Αν είναι να μαντέψουμε, τότε η τιμή απόκτησης θα φτάσει πάνω από τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...