Παράνομες πινακίδες

Εξαγγελίες στη Μακεδονία

  • -
  • -

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι θα ξηλωθούν οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες ώστε να καθαρίσει το εθνικό οδικό δίκτυο, η εσωτερική περιφερειακή Θεσσαλονίκης και ο δρόμος προς το αεροδρόμιο “Μακεδονία”.

Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Μαρία Λιονή δήλωσε: «Έχουμε έτοιμη εργολαβία ύψους 150.000 ευρώ και σ’ ένα μήνα θ’ αρχίσει νέα αποξήλωση των διαφημιστικών πινακίδων που είναι επικίνδυνες και παράνομες. Στο μεταξύ θα ληφθούν άμεσα μέτρα, όπως η καταγραφή όλων των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στην κεντρική Μακεδονία, η δημιουργία μητρώου και αποστολή του στους αρμόδιους εισαγγελείς και την ΕΛ.ΑΣ, αφού γίνει σχετική διασταύρωση των στοιχείων από την Τροχαία. Θα επιβάλλονται πρόστιμα και θα διατάσσονται οι αποξηλώσεις και καταστροφές των πινακίδων αυτών».

Η κ. Λιονή, τόνισε: «Για να διασφαλιστεί η σταθερότητα των νόμιμων πινακίδων, ώστε να αποφεύγονται ατυχήματα, θα γίνονται έλεγχοι ακόμη και γι’ αυτές. Επίσης, σε περιπτώσεις που διαπιστώνεται ολιγωρία των δήμων, θα επιβάλλονται και σε αυτούς οι προβλεπόμενες κυρώσεις, με παρακράτηση από το λογαριασμό των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων ποσού τριπλάσιου από εκείνο που δαπάνησε η Περιφέρεια για τις αποξηλώσεις".

Ας δούμε τώρα αν τα λόγια θα γίνουν έργα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...