Συνεργασία Ford και Microsoft

Εφαρμογή διαχείρισης ενέργειας για τα ηλεκτρικά οχήματα

  • -
  • -

Η Ford και η Microsoft θα προσφέρουν την εφαρμογή διαχείρισης Hohm, αρχής γενομένης από το Focus Electric που αναμένεται στην Ευρώπη το 2012. Το Hohm θα βοηθάει τους ιδιοκτήτες να καθορίζουν το πότε και πώς είναι πιο αποτελεσματική και οικονομική η επαναφόρτιση των μπαταριών του ηλεκτρικού ή plug-in υβριδικού αυτοκινήτου τους. Θα μπορεί επίσης να βοηθήσει τις εταιρείες παραγωγής ηλετρικής ενέργειας στην αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών που θα προκύπτουν στο ηλεκτρικό δίκτυο κατά τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων.

"Σήμερα, ξεκινάμε το επόμενο μεγάλο βήμα στην συνεργασία μας, ανοίγοντας το δρόμο για την ενεργειακή αποδοτικότητα και περιβαλλοντική βιωσιμότητα", δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ford, Alan Mulally. "Για τη Ford, αυτό είναι ένα βήμα που απαιτείται για την ανάπτυξη των υποδομών που θα καταστήσουν τα ηλεκτρικά οχήματα μια βιώσιμη λύση", προσέθεσε.

Και οι δύο εταιρείες συμφωνούν ότι η αποτελεσματική διαχείριση του ενεργειακού οικοσυστήματος είναι ζωτικής σημασίας για τα ηλεκτρικά οχήματα, έτσι ώστε αυτά να αποτελέσουν μια επιτυχή λύση αλλά και να εξασφαλίζεται το συμφέρον του καταναλωτή.

Τα ηλεκτρικά οχήματα (είτε αμιγώς ηλεκτρικά είτε plug-in υβριδικά) θα πρέπει να επαναφορτίζονται καθημερινά, κάτι που θα απαιτήσει από τους καταναλωτές να αλλάξουν συνήθειες τόσο στην προσωπική τους μετακίνηση όσο και στη χρήση της ενέργειας. Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των ηλεκτρικών οχημάτων θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ενεργειακή ζήτηση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η προσθήκη της φόρτισης ενός ηλεκτρικού οχήματος στην ηλεκτρική εγκατάσταση ενός σπιτιού θα μπορούσε να διπλασιάσει την οικιακή κατανάλωση ενέργειας, όταν το όχημα φορτίζεται.

Το Hohm είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους πελάτες να γλιτώνουν τις περιττές δαπάνες παρέχοντάς τους εικόνα για τη χρήση ενέργειας που κάνουν και προτείνοντας τρόπους για την καλύτερη διαχείρισή της. Στην περίπτωση των ηλεκτρικών οχημάτων, το Hohm θα βοηθήσει τους οδηγούς να επιλέξουν την καλύτερη στιγμή για να επαναφορτίσουν τους αυτοκίνητό τους. Παράλληλα θα βοηθά τις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας να κατανοήσουν και να διαχειριστούν καλύτερα τις αυξημένες απαιτήσεις που θα υπάρχουν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, λόγω των ηλεκτρικών οχημάτων.

Το Hohm είναι διαθέσιμο ήδη στις ΗΠΑ, είτε σε ιδιωτικές κατοικίες και επιχειρήσεις είτε σε άλλους ενδιαφερόμενους φορείς, ενώ η Ford είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που συμμετέχει στο πρόγραμμα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...