Τιμές και εξοπλισμοί του ανανεωμένου Toyota Aygo

Το ιαπωνικό αυτοκίνητο πόλης αναβαθμίζεται αισθητικά και ουσιαστικά

  • -
  • -

Αποτέλεσμα σύμπραξης με τον όμιλο PSA, το Aygo αποτέλεσε μία δημοφιλή πρόταση από την Toyota στην κατηγορία Α, αυτή δηλαδή των αυτοκινήτων πόλης. Η δεύτερη γενιά του μοντέλου ανανεώθηκε και πλέον είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Το GOCAR θα το οδηγήσει σύντομα στη Δανία και θα σας ενημερώσουμε άμεσα για τις εντυπώσεις μας.

Έως τότε ας δούμε αναλυτικά τις αλλαγές που το συνοδεύουν, όπως επίσης τα επίπεδα εξοπλισμού και τις τιμές για την ελληνική αγορά.

Σχεδιαστικά, η μάσκα «Χ» είναι τρισδιάστατη, έχουν επανασχεδιαστεί τα κρύσταλλα στα φωτιστικά σώματα και μπροστά έχουν τοποθετηθεί φώτα ημέρας LED. Νέα σχέδια σε ζάντες και νέα χρωματική παλέτα αυξάνουν τις δυνατότητες εξατομίκευσης του Aygo. Νέα χρώματα και επενδύσεις στην καμπίνα των επιβατών έχουν αναβαθμίσει τη συνολική αίσθηση.

Κινητήρας

Η σημαντικότερη επέμβαση αφορά τον 3κύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα των 998 cc. Πληροί πλέον τις προδιαγραφές Euro 6.2, έχει αυξημένη ισχύ στους 72 ίππους και είναι πιο «πράσινος» χάρη σε νέο σύστημα ψεκασμού καυσίμου. Παράλληλα έχουν περιοριστεί οι θόρυβοι και οι κραδασμοί, τόσο εν κινήσει όσο και στο ρελαντί. Τα 100 km/h έρχονται από στάση σε 13,8 sec και η τελική ταχύτητα φθάνει τα 160 km/h.

Το Aygo διατίθεται σε δύο εκδόσεις, τη στάνταρ και την Eco. Η δεύτερη περιλαμβάνει πιο μακρές 4η και 5η σχέση στο κιβώτιο, ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης, σύστημα start/stop και αεροδυναμικές βελτιώσεις. Ως αποτέλεσμα, η μέση κατανάλωση είναι 3,8 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 στα 86 g/km (4,1 lt/100 km και 93 g/km για τη στάνταρ έκδοση). Προαιρετικά προσφέρεται και με ρομποτιζέ κιβώτιο x-shift (4,2 lt/100 km και 95 g. CO2 ανά km).

Τιμές - εξοπλισμοί

Οι τιμές αρχίζουν από τα 10.290 ευρώ για το τρίθυρο μοντέλο με το βασικό επίπεδο εξοπλισμού X-Cool. Η επιβάρυνση για το 5θυρο αμάξωμα είναι 330 ευρώ, ενώ η έκδοση X-City αρχίζει από τα 10.650 ευρώ.

Επίπεδα εξοπλισμού:

x-Cool: Φώτα ημέρας LED και πίσω φώτα LED, κλιματισμός, ηχοσύστημα με θύρα USB

x-City: (επιπλέον) Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό

x-Play: (επιπλέον) Ζάντες 15 ιντσών, σύνδεση Bluetooth, με χειριστήρια ηχοσυστήματος στο τιμόνι, ηλεκτρικοί και θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες

x-Play Touch: (επιπλέον) Σύστημα πολυμέσων x-Touch με έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας

x-Play Touch Connect: (επιπλέον) Έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών υψηλής ακρίβειας με φωνητικό έλεγχο, Carplay συμβατό με iOS & Android Auto συμβατό με Android συσκευές, λειτουργία Mirror Link για βασικές εφαρμογές

x-Play Sport Connect: (επιπλέον) Ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών Machined Face, προβολείς ομίχλης

x-Cite: (επιπλέον) BiTone με μαύρη οροφή, ζάντες αλουμινίου 15 ιντσώνβ Black Gloss

x-Trend: (επιπλέον) Ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών silver 10 ακτίνων, sport διακριτικά οροφής, καθρεπτών, μάσκας και πλαϊνά, εσωτερική επένδυση με δερμάτινα ένθετα

x-Clusiv: (επιπλέον) Σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης, σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, BiTone με μαύρη οροφή

Αναλυτικά τις τιμές μπορείτε να τις δείτε στον ακόλουθο πίνακα:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...