50 χρόνια Hot Wheels. Εσείς έχετε κάποιο; (video)

Δεν φαντάζεστε πόσα αυτοκινητάκια παράγονται μέσα σε ένα δευτερόλεπτο

  • -
  • -
Όταν κάποιος σε ρωτάει ποιο ήταν το πρώτο σου αυτοκίνητο, συνήθως απαντάς αυτό που οδήγησες για πρώτη φορά. Για κάποιους όμως η παραπάνω ερώτηση έχει μια… διαφορετική έννοια! Μήπως το να είσαι κάτοχος ενός αυτοκινήτου έχει περισσότερη σημασία από το να το έχεις οδηγήσει; Πράγμα απίθανο, ωστόσο γίνεται αν είσαι ιδιοκτήτης ενός “Hot Wheels” μόλις στα πρώτα χρόνια της ζωής σου.
Αν είσαι ένας petrolhead, είναι πολύ δύσκολο να μην έχει περάσει από τα χέρια σου ένα αυτοκινητάκι της Hot Wheels. Η εταιρεία που παράγει αυτοκίνητα σε μικρή κλίμακα έκλεισε πρόσφατα τα 50 της χρόνια από την κατασκευή του πρώτου μοντέλου που έγινε στη Νέα Υόρκη και ήταν μια Chevrolet Camaro. Το εν λόγω αυτοκινητάκι πουλήθηκε στις 18 Μαίου 1968, ενώ ακολούθησαν 15 ακόμα, μεταξύ άλλων και μια Corvette,  μια Cadillac Eldorado, ένα Pontiac Firebird και μια Ford Mustang.
Αυτά τα παιχνίδια είχαν μεγάλη εμπορική απήχηση με τις συνολικές πωλήσεις να έχουν ξεπεράσει τα 6 δισεκατομμύρια αυτοκινητάκια μέσα σε πέντε δεκαετίες. Η Mattel παράγει σχεδόν 17 νέα Hot Wheels κάθε δευτερόλεπτο και 519 εκατομμύρια ετησίως.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...