Τέλος οι στροφές της Μεγαλόπολης

  • -
  • -

Επιτέλους τέλος για τους οδηγούς η ταλαιπωρία από τις στροφές της Μεγαλόπολης στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος –Τρίπολη -Καλαμάτα. Στην κυκλοφορία δόθηκε σήμερα το τμήμα Αθήναιο - Λεύκτρο στο οποίο περιλαμβάνονται και οι δύο σήραγγες Ραψομάτη, μία ανά κατεύθυνση. Το νέο τμήμα  έχει μήκος 15 χλμ, με νησίδα ασφαλείας, δύο λωρίδες και Λ.Ε.Α. ανά κατεύθυνση.

Δεν είναι μόνο η συντόμευση της απόστασης, όσο το γεγονός ότι παρακάμπτονται οι επικίνδυνες στροφές της Μεγαλόπολης στις οποίες έχουν σημειωθεί πολλά θανατηφόρα δυστυχήματα τις τελευταίες δεκαετίες.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημ. Ρέππας, ο οποίος δήλωσε ότι το τμήμα Τρίπολη - Αθήναιο, μήκους άλλων περίπου 15 χιλιομέτρων, θα παραδοθεί ως το καλοκαίρι, ενώ την ίδια περίοδο θα παραδοθεί και το Λεύκτρο - Παραδείσια.

Σε πρώτη φάση, η σύνδεση του νέου τμήματος Αθήναιο – Λεύκτρο με την υπάρχουσα εθνική οδό θα γίνεται σε δύο κυκλικούς κόμβους, στο ύψος του Αθήναιου (Ασέα) και Λεύκτρου (Μεγαλόπολη), αντίστοιχα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...