Αυτόνομο παρκάρισμα στα αυτοκίνητα του Ομίλου Volkswagen

Κομμάτι της αυτόνομης οδήγησης, θα είναι έτοιμο το 2020

  • -
  • -

Στο αεροδρόμιο του Αμβούργου, της δεύτερης σε πληθυσμό γερμανικής πόλης, θα αρχίσουν οι δοκιμές του συστήματος αυτόνομης στάθμευσης από το Volkswagen Group. Η τεχνολογία θα επιτρέπει στους οδηγούς να αφήνουν το αυτοκίνητό τους στην είσοδο μεγάλων πάρκινγκ (αεροδρόμια, ξενοδοχεία εμπορικά κέντρα κ.α.) και θα αυτά θα αναζητούν μόνα τους κενή θέση στάθμευσης.

Όταν ο οδηγός θα χρειάζεται το αυτοκίνητο, θα το καλεί μέσω ειδικής εφαρμογής στο κινητό του και θα το παραλαμβάνει στο σημείο όπου το άφησε! Η αυτόνομη στάθμευση θα εφαρμοστεί σε στάδια για λόγους ασφαλείας και αρχικά οι συγκεκριμένοι χώροι των πάρκινγκ δεν θα είναι προσβάσιμοι σε πεζούς, ώστε να αποφεύγεται ο κίνδυνος ατυχήματος. Μελλοντικά βέβαια τα αυτόνομα οχήματα θα παρκάρουν μόνα τους παντού, ακόμη και στο σούπερ μάρκερ της γειτονιάς.

Σε ειδικό χώρο στο πάρκινγκ του αεροδρομίου του Αμβούργου θα δοκιμάζουν την τεχνολογία αυτοκίνητα της Volkswagen, της Audi και της Porsche. Αναμένεται τα πρώτα μοντέλα του γερμανικού ομίλου με το συγκεκριμένο σύστημα να κυκλοφορήσουν το 2020.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...