Πόσα ευρώ για ένα βιβλίο της Ferrari;

Καλύτερα να πάρεις μια... κανονική Ferrari

  • -
  • -

Σήμερα μπορείς να αγοράσεις μια Ferrari με περίπου 200.000 ευρώ (μεταχειρισμένες μπορείς βεβαίως να βρεις και πιο φθηνά). Πόσα μπορείς να διαθέσεις για ένα βιβλίο που έχει το λογότυπο της ιταλικής εταιρείας επάνω του; Το περιεχόμενο του βιβλίο είναι φυσικά για την ιστορία της Ferrari και αποτελεί ένα προϊόν από τη βρετανική εταιρεία Kraken Opus. Η τελευταία αναλαμβάνει την παρουσίαση ακριβών τόμων.

Υπάρχουν πολλές εκδόσεις, αλλά η κορυφαία διαθέτει δερμάτινο «ντύσιμο» και θήκη από ανθρακόνημα. Επίσης, εκτός ότι φέρει τις υπογραφές των Fernando Alonso, Felipe Massa και Luca di Montezemolo, έρχεται και με ένα ζευγάρι λευκά γάντια για το ξεφύλλισμα του βιβλίου. Η εκδοτική πρόσφερε έναν τόμο για κάθε χώρα, που σημαίνει ότι φτιάχτηκαν πάνω από 200 αντίτυπα και το κόστος του ήταν 235.000 ευρώ.

Η RM Sotheby’s ανέλαβε να πουλήσει σε πλειστηριασμό ένα από αυτά τα βιβλία στη Νέα Υόρκη. Το κόστος εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 100.000 έως και 150.000 ευρώ. Συνεπώς, ο σημερινός ιδιοκτήτης θα «χάσει» στη μεταπώληση.

Με αυτά τα χρήματα μπορεί κάποιον να αγοράσει μια πραγματική Ferrari, αλλά κάτι μας λέει ότι αυτός που θα επιλέξει να πάρει το εν λόγω βιβλίο σπίτι του, το γκαράζ του θα έχει τουλάχιστον μία Ferrari.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...