Πώληση μετοχών στο κοινό αποφάσισε η Tesla

Tesla λαϊκής βάσης

  • -
  • -

Για πρώτη φορά στα τελευταία πενήντα χρόνια αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία κάνει δημόσια πρόταση πώλησης μετοχών της στο ευρύ κοινό κι όχι σε θεσμικούς επενδυτές. Ο Henry Ford μόλις το 1956 είχε κάνει το ίδιο, όμως ο Elon Musk ιδιοκτήτης της Tesla αισθάνεται ότι πρέπει να πράξει το ίδιο για να φέρει την εταιρεία πιο κοντά στον κόσμο και παράλληλα να διαφημίσει περισσότερο την ηλεκτροκίνηση στους Αμερικανούς. Βέβαια οι προθέσεις δεν συνοδεύονται με δεσμεύσεις για το πότε θα δοθούν προς πώληση στο κοινό οι μετοχές της εταιρείας με έδρα τη Silicon Valley, ούτε βέβαια κουβέντα για το πόσο θα τιμώνται η μία.

Πάντως η Tesla ήδη έχει πουλήσει μέχρι τώρα 1000 ηλεκτροκίνητα roadster σε 18 χώρες και υπάρχουν δύο χιλιάδες παραγγελίες για την αναβαθμισμένη έκδοση του Model S που θα μπει στην παραγωγή το λιγότερο σε ένα χρόνο από τώρα.

Με το λανσάρισμα του αυτοκινήτου παραγωγής του Chevrolet Volt, η Tesla αναζητεί τρόπο να κεφαλαιοποιήσει το ενδιαφέρον του κόσμου για τις πράσινες τεχνολογίες ώστε να είναι ένα βήμα μπροστά από τους ανταγωνιστές της.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...