Αίσιο τέλος για την εξαγορά της Saab

Συμφωνία μεταξύ General Motors και Spyker

  • -
  • -

Η Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2009 είναι πλέον μια σημαντική ημερομηνία για τη Σουηδική εταιρεία καθώς συμφώνησε η GM με τη Spyker Cars NV για την εξαγορά της Saab. Οι φήμες για την επικείμενη συμφωνία είχαν εκτοξεύσει τις μετοχές της Spyker στο +80% με αποτέλεσμα να αποσυρθεί η διαπραγμάτευσή της από το χρηματιστήριο του Άμστερνταμ.

Στις δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της GM κ. John Smith τόνισε ότι η σημερινή ανακοίνωση είναι πολύ σημαντική για τους χιλιάδες εργαζόμενους στη Saab, για τους προμηθευτές της αλλά και τους εκατομμύρια πελάτες της σε όλο τον κόσμο. Και συνέχισε: «Η GM με τη Spyker, εργάστηκαν από κοινού με τη Σουηδική κυβέρνηση για να βρεθεί ένα σίγουρο σχέδιο σωτηρίας μιας τόσο σημαντικής και ξεχωριστής μάρκας».

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί οι λεπτομέρειες της συμφωνίας, ωστόσο αυτή τη στιγμή γίνεται αξιολόγηση του τρόπου με τον οποίο θα καλυφθούν οι εγγυήσεις που ζητά η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για το δάνειο που πήρε η Saab.

Ο πρόεδρος της GM κ. Nick Reilly ήταν κατηγορηματικός ως προς το γεγονός ότι όλες οι μέχρι τώρα ενέργειες της Αμερικανικής εταιρείας αναφορικά με την Saab αφορούσαν προτάσεις εξαγοράς με σκοπό τη συνέχιση της λειτουργίας της Σουηδικής μάρκας κι όχι το κλείσιμό της. Μάλιστα δήλωσε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τη Saab και τη Spyker μέχρι να μπει σε στέρεες βάσεις η νέα εταιρεία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...